4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Öğretmenlere dayağa kınama

Hakkari Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER), bir süre önce bazı öğrenci velileri tarafından dövülerek hastanelik edilen öğretmenlerle ilgili bir açıklama yaparak olayı kınadı.


Hakkari ÖVDER Başkanı Cumali Özkan, dernek yönetimi ve üyeleri olarak geçen hafta Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulu'nda meydana gelen ve iki eğitimcinin darp edilmesi olayından duydukları rahatsızlığı ve üzüntüyü paylaşmak ve tüm velilere duyurmak istediklerini söyledi.

Okul müdürü ile bir öğretmenin maruz kaldığı ilkel ve tasvip edilemez saldırıyı kınadıklarını belirten Özkan, "Olay saatinde öğretmen arkadaşlarımızı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Bundan böyle bu tür olaylara karşı yapılması gerekenleri de yönetim kurulu olarak aramızda değerlendirdik. Öğretmen açığının had safhada olduğu ilimizde öğretmenlerimize her konuda destek olmamız gerekirken bu tür olayların vukuu olması çok üzücüdür. Biz Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği olarak her zaman öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Elbette öğrenciye hiçbir şekilde şiddet uygulanamaz, ancak herhangi bir ihmal var ise bunun çözüm yolu ilkellik ve şiddet değildir. Bunun çözüm yolu yasal ve hukuki yöntemlerde aranmalıdır. Bu tür yasal ve hukuki çözümler çerçevesinde biz daima velilerimizi ve öğrencilerimizi de sonuna kadar savunduk ve savunacağız. Bundan sonra bu tür üzücü olayların olmaması için biz elimizden geleni yapmaya çalışacağımızı belirtmek istiyoruz ve bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?