3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Öğretmenlere destek

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir Sen) Hakkari Şubesi, bir süre önce bazı öğrenci velileri tarafından dövülerek hastanelik edilen 2 öğretmen ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. 

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan sendikası binasında yapılan açıklamaya çok sayıda sendika üyesi katıldı. Burada grup adına bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Hakkari Şubesi Başkanı Ramazan Özdemir, öğretmenler olarak dayak yemeği hak etmediklerini belirterek, şiddetin lanetlenesi bir olgu olduğunu belirtti. 

Şiddetin olduğu ortamlarda bile eğitim camiasının dokunulmaz olduğunu belirten Özdemir, "Bu ileri, geri tüm toplumlarda böyledir. Ancak biz toplum olarak o hale geldik ki şiddet kullandığımız tek dil oldu. Her olayda, her durumda şiddete başvuran bir topluma dönüştük. Daha dün merkez Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulu'nda akıllara şaşkınlık veren bir şiddet yaşandı. İlimizin çok emektar idareci ve eğitimleri olan Şaban Arslan ve Süleyman Aşkan kardeşlerimize hunharca saldırıldı. Bir anlık öfkenin değil, planlı bir teşebbüsle eğitimci arkadaşlarımız levyelerle dövüldüler. Levyelerle okulu basanlar da bilir ki bizim kalem dışında karşılık verecek bir saldırı ve kendimizi koruma mühimmatımız yoktur. Ancak şu bilinmelidir ki korumasız değiliz. Hukuk ve halkımızın vicdanı en büyük sığınağımızdır. Biz başta eğitim camiası olarak, bu alanda örgütlü sendikalar, dernekler, odalar olarak ve bu tür olumsuz gidişata duyarlı insanlar olarak Şaban Arslan ve Süleyman Aşkan arkadaşlarımıza yöneltilen şiddet olayını şiddetle telin ediyoruz. Ve diyoruz ki devlet, halklar, toplum ve tüm bireyler olarak şiddeti kullanılan tek dil olmaktan çıkarmalıyız. Şiddet ortamından hızla uzaklaşmalıyız. Şiddetin her türlü insani duygularımızı tahrip ettiği ortadır. Artık medeni ölçüler içerisinde beraberce yaşamanın, problemlerimizi uygarca çözmenin vakti gelmedi mi? Şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, her türlü şiddet olayına karşı toplumun tüm kesimlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:17:04
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 17:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?