3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Öğretmenlerin sıkıntısı var

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hakkari'ye atanan öğretmenlerin barınma sıkıntısı çektiği ve birçok öğretmenin otel ve okul pansiyonlarına yerleşmek zorunda kaldığı bildirildi.


Bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il geneline değişik branşlarda yaklaşık 561 öğretmen atanmasına rağmen Hakkari ve ilçelerinde halen bin 300 öğretmene ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Hakkari'ye gelmeye başlayan öğretmenlerin bir bölümü öğretmenler evine yerleştirilirken, yaklaşık 200 yakın öğretmenin okul pansiyonları ile bazı otellere yerleştirildiği belirtildi. Gündelik 25 YTL olan otellerde kalmak zorunda kaldığını belirten öğretmenler bunun altında kalkamayacaklarını belirttiler. Yetkililerin yer sıkıntısını biran önce giderilmesi gerektiğini anlatan öğretmenler, aksi taktirde bu şartlar altında öğretmenlik mesleklerini yerine getirmelerinin birçok sıkıntıyı beraberinde getireceğini söylediler.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, öğretmenler evi, birçok okul pansiyonu ile Yurt-Kur misafirhanesinde öğretmenlere yer verdiklerini ancak yine yer sıkıntısı nedeniyle bazı öğretmenlerin ise otellerde kaldığını doğruladılar. Bu sıkıntıyı en kısa zamanda gidereceklerini ifade eden yetkililer, sorunun kısa süreli olacağını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?