4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Okul ve sağlık ocaklarında kaçak elektrik şoku

Yüksekova ilçesinde kaçak elektrik ile mücadele başlatan TEDAŞ ekipleri, abonesi olmayan 2 ilköğretim okulu ve 1 sağlık ocağının enerjisini kestiler.


Yüksekova TEDAŞ İlçe Şefliği kaçak ile mücadele ekipleri, Kuruköy İlköğretim Okulu, Kısıklı İlköğretim Okulu ve Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın abonesi olmadığı gerekçesiyle elektriğini kesti.

Yüksekova TEDAŞ Şefi İzzettin Demir, defalarca yaptıkları uyarıların dikkate alınmamasından dolayı enerjiyi kesmek zorunda kaldıklarını söyledi. Demir, "İki okulumuz ve 1 Nolu Sağlık Ocağı yaklaşık iki yıldır abonesiz elektrik kullanıyorlar. Konu ile ilgili 3 kez resmi yoldan uyarı yazısı gönderdim. Buna rağmen yazılarımıza cevap dahi vermediler. Bizde abonelerini yaptırmadıkları için elektriklerini kesmek zorunda kaldık. İşlemlerini yapmadıkça elektrik vermeyeceğiz" dedi.


Elektrik kesintisi ile şoka uğrayan Sağlık Ocağı yetkilileri ise dolaplarda muhafaza ettikleri binlerce aşının bozulmaması için TEDAŞ'a müracaat ederek abonelik işlemlerini yaptırdılar. Abonelik işlemlerini yaptıran 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın elektriklerinin tekrar verildiği, okulların ise abone yaptırmadığı için kesintilerinin devam ettiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 15:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?