2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Okul yolu mu çamur deryası mı?

Hakkari'de çamur deryası olan yolda okula gelip giden öğrenciler, yolun bir an önce onarımdan geçirilmesini istiyorlar.

Merzan Mahallesi'nde 150 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Cengiz Topel İlköğretim Okulu yolu görenleri hayrete düşürüyor. En ufak bir yağışlı havada araçların giremediği gibi öğrencilerin de geçmekte zorlandığı yol eğitim ve öğretimi de aksamalara neden oluyor. Yolda güçlükle yürüyen öğrenciler, çamur içinde kalan ayakkabılarını, elbiselerini kar yığınları ile temizlemeye çalışıyorlar. Araçların bile geçemediği yolu her gün büyük zorluklarla aşan öğrenciler bu eğitim çilesine birilerinin el atması gerektiğini belirttiler. Karla karışık yağmur altında çamurlu yolu aşarak evlerinin yolunu tutan öğrenciler, çektikleri sıkıntıların köy veya mezra yolunda değil şehrin göbeğinde yaşandığını söylediler.
Okul yönetiminin yol durumunu defalarca yetkilileri bildirilmesine rağmen bir önlem alınmadığını belirtin Uğur Er ve Şaban Özatak isimli öğrenciler, "Yolda çamurlara bata çıka gidince üst başlarımız çamur oluyor. Okula gidince öğretmenler, evi gidince de ailelerimiz bize kızıyor. Okul yolumuzun onarılmasını ve yaz aylarında ise asfaltlanmasını istiyoruz. İstanbul'daki yollar gibi bizim yollarımızın da güzel olmasını istiyoruz. Bizim İstanbul la ne farkımız var" şeklinde konuştular.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, okulun yol sorununu okul yönetimi tarafından kendilerine bildirildiğini belirterek, çamurlu yola stabilize malzemesi dökülmesi için yetkili kurumlara durumu ilettiklerini belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 14:03:39
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 14:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?