4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Okulda çökme tehlikesi

Hakkari'de, geçen ay hizmete açılan Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nin yeni binası ile pansiyon arasındaki istinat duvarının, içten halatlarla bağlandığı iddia edildi

Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nin zemininde çökme ve duvarlarda ise çatlaklar oluşması, okulda eğitim gören öğrenciler ile velilerini endişelendirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 1 ay önce geçici kabulü yapılan okuldaki su sıkıntısı ve kanalizasyon sorunu, 2 gün önce çözülürken, okul ile pansiyon arasında örülen ve öğrencilerin pansiyon binasına gidiş-gelişleri için kullanılan merdivenlerin geçtiği istinat duvarının zemininde yer yer çökme ve duvarda büyük çatlakların olması dikkat çekti.

Hakkari Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) Başkanı Cumali Özkan, zemininde çökme ve duvarlarında çatlaklar oluşan okul ile pansiyon arasındaki istinat duvarına önlem alınmaması durumunda büyük bir faciaya yol açabileceğini söyledi.

İSTİNAT DUVARLARA HALATLARLA BAĞLANMIŞ

Önlem alınmaması durumunda büyük bir facia görülebileceğini belirten Özkan, şöyle dedi: "Okul ile pansiyon binası arasındaki istinat duvarını halatlarla sözde sabitleştirmişler. Zemin çökmesi sonucu duvarda çökmeler olmuş. Merdivenlerde çatlaklar var.

Çocuklar buradaki merdivenlerden pansiyona gidiyor. Toprağın üzerine duvarı kurmuşlar. İşin teknik boyutunu bilmem ama gördüğümüz kadarıyla duvarlar ve toprak sürekli kayıyor. Deprem bölgesindeyiz.

Ciddi anlamda sarsıntılar oluyor. Çocuklar bu merdivenden inip pansiyon binasına geçiyor. Yani bu duvarlardan birinin çökmesi durumunda büyük bir facia olur."

VALİ TÜRKER; İLGİLENİYORUZ

Hakkari Valisi Muammer Türker ise, okulun istinat duvarıyla ilgili sorunla bizzat ilgilendiğini anlatırken, Milli Eğitim Müdürlüğüne ne yapılması gerektiği konusunda talimat verdiğini bildirdi.

...
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2011 Cumartesi 12:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?