4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Okulda seçim heyecanı

Hakkari Ticaret Lisesi öğrencileri, okul temsilcisini seçmek için bugün sandık başına gitti.

Hakkari Ticaret Lisesi öğrencilerini okul temsilciliği seçimi heyecanı sardı. Okulu temsil edip tüm sorunlarıyla ilgileneceğini vadeden beş öğrenci göreve talip olurken, adayların pankart ve sloganlarla adeta siyasi parti liderleri gibi hazırlandığı gözlendi.

Adayların resimlerinin bulunduğu oy pusulası, seçim paravanı, sandık başkanı ve görevlilerle ortam genel seçimleri aratmadı. Okul temsilciliğine aday olan öğrenciler bugün yapılan seçimler öncesi son kez birer konuşma yaparak projelerini anlatıp okulun bütün problemleri ile ilgileneceklerini ve çözüm için çaba sarf edeceklerini belirtti.

Aday öğrencilerden Leyla Yiğit, okul için en iyi şeyleri yapacağına inandığını belirterek şunları söyledi: "Seçim için bir afiş düzenledik. Afişimiz Hakkari genelinde çok beğenildi. Hazırlamış olduğumuz bu afişin üzerine yapabileceğim şeyleri, çözümün kendisi olacağımı yazdım. Okulumuz için en güzel şeyleri yapabileceğime inanıyorum" dedi.

Adaylardan Mazlum Yaşar ise, "Okulun sorunları ile ilgileneceğime, arkadaşlarımla aramdaki iletişimin daha kuvvetli olacağına inanıyorum. Okulumuzun en büyük problemi çevre temizliği. Bu konudaki problemleri söz verdiğim gibi halledeceğim. Beni seçtikleri takdirde değişiklikleri fark edecekler" dedi.

Okul Müdürü Sıtkı Zerek ise hazırlıkların gerçek bir seçime hazırlıktan farklı olmadığını belirterek şunları söyledi: "Okulumuzda yönetmelik gereği seçim yapmamız gerekiyordu. Öğrencilerimiz bunu çok ciddi bir şekilde, bir seçim havasında yaptı. 15 günlük propaganda bölümünü çok başarılı ve hoşgörülü bir şekilde tamamladılar. Adaylarımız bütün sınıflarda kendilerini çok rahat bir şekilde ifade etti. Öğrencilerimiz Hakkari'de bir ilki de gerçekleştirdi. Çok güzel bir şekilde okulun dışını süsleyerek örnek bir seçim havası oluşturdular. Gerek seçim sandıkları gerek afişlerle gerçek seçimmiş gibi hazırlandılar" şeklinde konuştu.
Sabah saat 09.00'da başlayan seçim öğlen 12.00 sıralarında tamamlanırken, okul temsilcisi 11-C sınıfından Didem Sayın oldu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2011 Cuma 17:34:26
Güncelleme :28 Kasım 2011 Pazartesi 18:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?