2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Okullar 2. defa dezenfekte edildi

HAKKARİ'DE DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR İKİNCİ DEFA DEZENFEKTE EDİLDİ

Hakkari'de domuz gribi nedeniyle alınan önlemler kapsamında ilk ve orta dereceli okul binaları ikinci defa dezenfekte edildi.

İl merkezi ile ilçelerindeki okullar, gribal enfeksiyon nedeniyle devamsızlık oranının yüzde 10'a çıkması nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bir hafta boyunca tatil edilmişti. Yarın eğitim ve öğretimin yeniden başlanacağı il ve ilçelerdeki okullar, öğrenci taşımacılığını yapan servisler yeniden dezenfekte edildi.

Altay Caddesi üzerinde bulunan 386 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Hakkari'nin en başarılı liselerinden bir tanesi olan Ticaret Meslek Lisesi'nde ise önlemler iki katına çıkartıldı. Okulun iç kısımları baştan sona kadar dezenfekte edildi. Okula gelen öğrenci velilerinden Sabri Kanat ise, gribe yakalanan öğrencilerin halen kendilerine gelemediğini belirterek tatil süresinin pazartesi gününe kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda herhangi bir açıklamada bulunmazken sadece okullardaki dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini belirttiler.

HAKKARİ'DE DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR İKİNCİ DEFA DEZENFEKTE EDİLDİ
HAKKARİ'DE DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR İKİNCİ DEFA DEZENFEKTE EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 15:29:05
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?