4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Ölümle burun buruna yaşam

Hakkari'de meydana gelen artçı sarsıntılarda evlerinin duvarlarında çatlaklar oluşan 30 nüfuslu Kaçar ailesi, ölümle burun buruna yaşıyor.

Hakkari Gazi Mahallesi'nde ikamet eden ve 4 ailenin kaldığı iki katlı toprak ev tehlike saçıyor. Evin 1995 yılında meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde çatlayan duvarlarında artçı depremlerle birlikte hasar artarken, Abubekir, Bedel, Halit ve Ömer Kaçar kardeşlerin aileleriyle birlikte ikamet ettiği iki katlı toprak evin en ufak bir sarsıntıda yerle bir olabileceği belirtildi.

Remziye Kaçar, meydana gelen hasarı göstererek ufak bir sarsıntıda evlerinin çökebileceğini söyledi. Kaçar, "1995 yılında meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde evlerimizin duvarlarında derin çatlaklar oluştu. İlgili kuruma defalarca müracaat ettik ancak evin dış kısmına bakarak rapor vermeden gittiler. Evin halini görüyorsunuz. Artçı depremlerle birlikte duvarlardaki çatlaklar iyice ortaya çıktı. Van depreminden sonra artık biz evde yatmaktan korkuyoruz. Burada 4 aile, 30 nüfus var. Ailelerimiz ölümle burun buruna yaşıyor. Yaklaşık bir hafta önce evimizin duvarından bir taş komşumuzun 7 yaşındaki çocuğunun kafasına taş düştü. Çocuk hastanelik oldu. Düşünün ki bir artçı deprem bile bu evi yerle bir edebilir. Aile reislerimiz işsiz olduğu için evi terk edip başka yere taşınamıyoruz. Yani kaderimizle baş başa kaldık. Geçen aylarda da yetkili mercilere dilekçe verdik ancak evin durumunu görmeye gelen olmadı" dedi.

Yetkililer ise, ailelerin kendilerine müracaat etmeleri halinde gereğinin yapacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2011 Cuma 18:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?