4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Önder Sav'a tepkiler sürüyor

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir, İslam dinine saldıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın bütün Müslümanlardan özür dilemesini ve partisinden ihraç edilmesini beklediklerini açıkladı.

Altay Caddesi üzerinde bulunan Belediye İş Merkezi'ndeki sendika bürosunda bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Lokman Özdemir, son dönemlerde İslam dinine saldırıların arttığını belirtti. Özdemir, ABD askerlerinin Irak'ta Kuran-ı Kerim hedef tahtası haline getirmesinden sonra Elmadağ ilçesinde CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın İslam dinine saldırdığını söyledi. Sav'ın bu konuşmasının CHP'nin İslam dinine bakış açısını ortaya koyduğunu, kendisinin tüm Müslümanlardan özür dilemesini beklediklerini anlatan Özdemir, "Ayrıca CHP'nin de İslam dininin inanç değerlerine saygısını göstermesi açısından Önder Sav'ın ihraç etmesi önemlidir" dedi.

Daha önce de CHP geleneğinde İslam dinine hakaret yaşandığını, Şükrü Saraçoğlu'nun başkanlığının döneminde 'Din zehirdir, Türkiye'nin dini atabilmesi için bize 30 yıl lazım' denildiğini belirten DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, "Dünyada ve Türkiye'de İslam dinine yönelik yapılan bu tür saldırıları kınadığımızı ve sonuna kadar bu saldırılara karşı mücadele edeceğimizi kamuoyuna açıklıyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasını Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP İl Başkanı Hasan Güzel, Eğitim-Sen, SES ve Kesk Şubeler Platformu yöneticileri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 17:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?