2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Onun tatili, öğrencinin umudu

Hakkâri Üniversitesi Rektörü'nün çağrısı ile gönüllü olarak Hakkâri'ye gelen İzmirli öğretmen Tane, öğrencilere ücretsiz SBS ve ÖSS kursu veriyor

Oxford doktoralı Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, ÖSS ve SBS kurslarına gitme imkânı bulamayan Hakkârili yoksul öğrenciler için kurs açtı. Prof. Dr. Belenli’nin daveti üzerine, İzmir’de özel bir dershanede öğretmenlik yapan arkadaşı Vahit Tane, tatilini bırakıp gönüllü olarak geldiği Hakkâri’de öğrencilere ÖSS ve SBS kursları vermeye başladı. Kurs öğretmeni Tane, “Gelin Hakkâri’nin eğitimdeki makûs talihini hep beraber yenelim” diyor.
20 yıllık dershane öğretmeni Tane, sabahları Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 20 öğrenciye Türkçe dalında SBS, öğleden sonraları ise Hakkâri Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu sınıfında 25 öğrenciye Türkçe dalında ÖSS kursları veriyor.
Hakkâri’nin ÖSS ve SBS’de Türkiye’nin en başarısız şehri olmasına çok üzüldüğünü belirten gönüllü Türkçe öğretmeni Tane, küçük çaplı da olsa başlattıkları bu kurslarla, gelecek yıl bu başarısızlığın önüne geçebilmeyi hedeflediklerini söyledi. Tane şöyle konuştu: “Buraya gönüllü geldim. Ben hayatım boyunca belki Hakkâri’ye gelemezdim. Doğasını ve insanlarını gördüm. Hakkâri’nin batıdaki illerden bir eksiği yok. Hakkâri insanı gelişmeye, ilerlemeye açık insanlar. Onlara eğitim konularında destek olmalıyız.”

Öğrencilerin bir ‘tane’si
Bir hafta önce geldiği Hakkâri’de, kurs verdiği öğrencilerinden kendisi de Kürtçe öğrenen Tane, teneffüs aralarında da öğrencileriyle Kürtçe konuşuyor. İzmir’den Hakkâri’ye gönüllü gelen öğretmenleri Vahit Tane’yi çok sevdiklerini belirten öğrenciler de, son yıllarda ÖSS ve SBS’de hep Türkiye sonuncusu olan Hakkâri’nin bu kötü kaderine son verilmesi için herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, “Diğer branşlarda bize kurs verecek öğretmenleri bekliyoruz” diyor.
 

RADİKAL
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 17:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?