4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Operasyonlar esnafa yaramıyor

Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde teröristler tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonrasında bölgede yaşanan hareketlilik esnafı olumsuz etkilerken, vatandaşlarda ise fırtına öncesi sessizliği anımsatan bir tedirginlik yaşanıyor.


Dağlıca mevkiinde 12 askerin şehit edildiği, 8 askerin ise kaybolduğu olay sonrasında terör yuvaları Mehmetçik tarafından bombalanıyor. 72. tepe mevkiinde araziye dağılan Mehmetçik, olası tuzaklara karşı mayın taraması yaparak sınır ötesine doğru kara operasyonu sürdürürken, savaş uçakları ve helikopterler ise Irak sınırında barınan teröristlerin bulunduğu mevkilere bomba yağdırmaya başladı.


Sınır bölgesindeki operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, Yüksekova ilçesindeki esnaf ve vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor. Vatandaşlar çatışma taraftarı olmadıklarını belirtirken, esnaf ise son günlerde yaşanan olaylar yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini söyledi. Türk askerinin Kuzey Irak'a girmesinin Türkiye'ye hiçbir fayda getirmeyeceğini ifade eden İsa Kaval isimli vatandaş, savaşın hiçbir zaman iyi olmadığını savundu. İsa Kaval, "Savaş Türkiye'nin karına değil, zararınadır. Kuzey Irak'a girildiğinde ne kazanılır? Kuzey Irak zaten bataklıktır. Türkiye'de iç çatışmalar temizlenmeden başka ülkeye girmek iyi değil. Bunun memlekete hiçbir faydası yok, zararı var. Polis, asker, bizim çocuklarımızdır. Herkesin anası babası var" diye konuştu.


Bölgede birlik ve beraberlik istediklerini dile getiren Ahmet Kaplan ise çözümün barış olacağını dile getirdi. Kaplan, "Bölgemizde barış ve beraberlik istiyoruz. Operasyonların olması her zaman kötüye götürür. Çözüm barıştır. Biz bunu istiyoruz" şeklinde konuştu.


Terör olaylarının piyasadaki hareketliliği yok ettiğini belirten Yüksekova esnafından Necdet Köksal, işlerin durma noktasında olduğunu söyledi. Pastane işletmeciliği yapan Necdet Köksal, "Bir esnaf olarak işletmemi çalıştıramıyorum. İş yaptığımız müşterilerin büyük çoğunluğu yabancıdır. Bu olaylardan sonra iş yapamaz duruma geldik. Eskiden geceleri iş yaparken şimdilerde kimse gece dışarı çıkamaz hale geldi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 13:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haso yıldırım IP: 88.233.197.xxx Tarih : 26.10.2007 13:16:16

şehitlerimizin ruhu sad olsun kahrolsun pkk nedir bu çektiklerimiz bir doğulu vatandaş olarak mardinli olarak kınıyorum en kısa zamanda bunların kökünü kazımalarını istiyorum