3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Organik tarım sevinci

Hakkari'de organik üretim yapılan karpuz ve domates bahçelerinde düzenlenen törenle 'tarla günü' kutlandı. 

Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi'nin destekleriyle Tarım İl Müdürlüğü tarafından 2006 yılında uygulamaya konulan 'Hakkari İli Bitkisel ve Hayvansal Üretimi Geliştirme Projesi' kapsamında Otluca köyünde bulunan Adil Erdoğan isimli çiftçinin bahçesinde 'tarla günü' düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, 3 yıldır uygulanan bir projenin meyvelerini almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Uçgun, "Sayın Valimiz Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun talimat ve direktifleri ile hazırlanan Hakkari İli Bitkisel ve Hayvansal Üretimi Geliştirme Projesi 3 yıldır uygulanmaktadır. Her geçen yıl projeye aktarılan destek artmaktadır. Bu tür günlerin önemi, anlamı, mahiyeti çok farklı. Bir çiftçi çocuğu olarak tarlada olmaktan ayrıca mutlu olduğumu da belirtmek istiyorum. Valiliğimiz tarafından bu yıl verilen 420 bin sebze fidesi önümüzdeki yıl 400 bin tane vatandaşımızın alacağı fide olarak karşımıza çıkarsa, Hakkari Valiliği'nin yöreye yapmış olduğu en büyük hizmet olacaktır. Valilik üzerine düşeni 3 yıldır yapıyor. Her yıl artan oranda desteğini sağlıyor. Bundan sonra da mutlaka bütçesi oranında desteklerini sürdürecektir. Valilik ve vatandaşların desteği ile yöremiz tüketen değil, üreten konumuna gelecektir" dedi. 

Tarım İl Müdürü Mehmet Gündoğdu ise, 420 bin adet sebze fidesi alımını gerçekleştirdiklerini belirterek aşılı domates, aşılı karpuz ve diğer sebze fidelerinin ilin ekolojisi ve pazar taleplerine yönelik yeni ticari çeşitler olduğunu söyledi. Gündoğdu, dağıtımı yapılan sebze fideleri ile 440 dekar alanda sebze bahçesi tesis edildiğini belirterek, "2008 yılında tesis edilen sebze bahçelerinden yaklaşık 7 bin 500 ton sebze elde edilmesi hedeflenmektedir. 2008 yılında proje kapsamında tesis edilen sebze bahçelerinden çiftçilerimizin yaklaşık 4 milyon 250 bin YTL gelir elde etmesi beklenmektedir. İlimizde tesis edilen sebze bahçelerinden elde edilen olumlu sonuçların çiftçilerimize ve kamuoyuna tanıtılması amacıyla bugün Otluca köyündeki çiftçimiz Adil Erdoğan'ın bahçesinde tarla günü düzenlenmiştir" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, 20 kilograma varan karpuzlardan birini keserek davetlilere ikram etti. Daha sonra sebze bahçesini gezen Vali Yardımcısı Uçgun, üretilen domates ve karpuzları yakından inceledi. Tören, davetlilere yapılan otlu peynir, tandır ekmeği, karpuz, domates ve salatalık ikramı ile son buldu. 2008 yılı uygulamaları kapsamında üretilen sebzelerin tarla gününe kamu kurum ve kuruluş amirleri ile bazı vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 18:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?