5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Ormanda ayı saldırdı!

AYININ SALDIRDIĞI ŞAHIS HASTANELİK OLDU

Hakkari'nin Üzümcü köyünde keçilerini otlatırken ormanlık alandan gelen bir ayı tarafından el parmağı kopartılıp ayağı kırılan şahıs hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün öğle saatlerinde şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümcü köyünde meydana geldi.

Köyden 4 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda keçilerini otlatan evli 13 çocuk babası 50 yaşlarındaki Mirza Yılmaz, ayı saldırısına uğradı.

Yılmaz, ormanlığın içinden aniden çıkan ayıya elindeki bastonla karşılık verdi. Bastonu sayesinde ölümden dönen Yılmaz'ın ayının saldırısı sırasında vücudunun değişik yerlerinde derin yaralar açıldı. Sağ ayağı kırılan ve sol elinin bir parmağı kopan Mirza Yılmaz, Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

 

"BASTONUM OLMASAYDI BENİ PARÇALAMIŞTI"

Hastanede gazetecilere olayı anlatan Mirza Yılmaz, "Geçimimi tarım ve hayvancılıkla sağlıyorum. Köyden 4 kilometre uzaklıkta keçilerimi otlatıyordum. Aniden çalıların altından çıkan büyük bir ayı bana saldırdı. Ben de elimdeki bastonla ayıya vurunca bir süre boğuştuk. Bastonum olmasaydı beni parçalayacaktı. Bastonla vurarak uzaklaştırdım. Ancak saldırı sırasında ayağım kırıldı, bir parmağım koptu, vücudumda da değişik yaralar var. Kendi imkanlarımla köye ulaştım. Sonra da beni hastaneye kaldırdılar" dedi.

AYININ SALDIRDIĞI ŞAHIS HASTANELİK OLDU
AYININ SALDIRDIĞI ŞAHIS HASTANELİK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 14:12:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 15:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?