3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

ÖSS tercih çadırı doldu taştı

Hakkari'de bir grup üniversite öğrenci tarafından, Öğrenci Seçme Sınavı'nı (ÖSS) kazananlara yönelik ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla açılan 'Tercih çadırı'na yaklaşık 500 kişinin başvurduğu belirtildi.

Belediye Başkanlığı binası önünde açılan çadıra başvurarak danışmanlık ve rehberlik hizmeti alan öğrenciler, bu çalışma ile tercihlerini doğru yapma şansını yakaladıklarını söyledi. Açılan çadırda ÖSS'yi kazananların tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için rehberlik hizmeti verildiği bildirildi. Aydın Çelikkol, Ali Suat Özdinç, Gökhan İlter, İlyas Sıvacı ve Mustafa Şen isimli üniversite öğrencileri tarafından yaklaşık 10 gün önce açılan çadıra akın eden öğrenciler, aldıkları puanlara göre hangi bölümü tercih edecekleri konusunda yardım alıyor.

Tercih çadırı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ali Suat Özdinç, ÖSS'yi kazananların yanlış tercih yapmaması için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Özdinç, "Çadırımıza gelerek bize danışan öğrencilere arkadaşlarımla birlikte üniversitenin koşulları, bölüm avantajları ve dezavantajları hakkında bilgiler vermekteyiz. 10 günlük süre zarfında bize yaklaşık 500 öğrenci başvurdu. Onlara yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Buradaki arkadaşlar kendi bölümleri ile ilgili gelenleri bilgilendiriyor" dedi.

Tercih çadırındaki uygulamanın yerinde bir hizmet olduğunu belirten Mirza Özbek ise, geçen yıl böyle bir uygulama olmadığı için yanlış tercih yaptığını söyledi. Özbek, "Bende şimdi Kırgızistan'da okuyorum, ancak geçen sene böyle bir imkandan yararlanamadığım için yanlış tercih yaptım. Üniversiteli arkadaşlarımızın kendi imkanları ile böyle bir hizmet vermesi çok anlamlıdır. Geçen yıl böyle bir imkan olsaydı yanlış tercih yapmaz ve Türkiye'de okuma şansını yakalardım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 16:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?