2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Ot yangınına kürekle müdahale edildi

Önceki gün gece geç saatlerde şehirden 5 kilometre uzaklıkta bulunan Bay Köyü’nde, Sadi, Sait ve Osman Beyter ile Abdurahman Arıkan isimli vatandaşlara ait Gaçik mevkiinde bulunan yaklaşık 6 bine yakın ot bağ yanmaya başladı. Olayı öğrenen köylüler, toplanarak yangına müdahale etmeye çalıştılar. İtfaiye aracının gidemediği bölgede, vatandaşlar gece saat 02.00’ye kadar kürek ve evlerinden bidonlarla taşıdıkları su ile yangını söndürmeye çalıştılar. Köylüler rüzgarın etkisiyle daha da alev alan ot bağlarını söndürmekte başarılı olamayınca 6 bin ot bağı bir anda kül oldu. Yangında aşırı duman çıkmasına rağmen zehirlenmeyi göze alan bazı köylülerin ısrarla yangına küreklerle müdahale etmekleri dikkat çekti.

Şehirde bulunan vatandaşların kendilerini telefonla arayarak otlarının yandığını bildirmeleri üzerine durumdan haberdar olduklarını belirten köylülerden Esat Beyter ile Abdurahman Arıkan, yangının kimler tarafından çıkarıldığı konusunda ise herhangi bir şey bilmediklerini belirttiler. Ot bağlarının yanmasıyla birlikte 4 ailenin yok olduğunu anlatan köylüler, yaklaşan kış mevsiminde hayvanlarını nasıl otlatacaklarını şimdiden kara kara düşünmeye başladıklarını söylediler.

Köylüler, "Köye gelen itfaiye aracı yol olmadığı için yangının olduğu noktaya gelemeyince küreklerle yangını söndürmeye çalıştık. Ancak rüzgarın etkisiyle daha da alevlenen yangında 6 bine yakın ot bağı kül oldu. Yolun olması halinde ise itfaiye zamanında yangına müdahalede bulunabilecekti. 5 ayrı noktada ateşe verilen ot yığınlarında çok sayıda bağ vardı. Gaçik mevkiinde de su olmadığı için mecburen 500 metre uzaklıkta bulunan evlerimizden bidonlarla su taşıyarak yangına müdahale etmek zorunda kaldık. Dağlarda biçerek topladığımız otları büyük zorluklarla katırlar sırtında getirmiştik. Çoluk çocuklarımızın rızkı elimizden alındığı için çok üzgünüz" şeklinde konuştular.

HAKKARİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 17:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?