27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Otelde yer bulamayanlara vatandaş sahip çıktı

Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girmek üzere başka illerden Hakkari’ye gelenlerin sayısı artınca ilde kalacak yer sıkıntısı yaşandı.

Hakkari’de otel, pansiyon, misafirhanelerde yer bulamayan çok sayıda öğrenci, ortada kaldı. Durumu öğrenen Belediye Başkanı Metin Tekçe’nin talimatı üzerine anons yapılarak, il dışından gelen öğrenciler ve bu öğrencileri misafir edebilecek vatandaşların belediyenin önünde toplanması istendi.

Belediyenin önüne akın eden vatandaşlar, öğrencileri ve yakınlarını evlerinde ağırlamak üzere beraberlerinde götürdü. Hakkarililer’in misafirperverliği karşısında şaşırdıklarını söyleyen bir öğrencinin babası Fariz Uçar, Pehlivan Mahallesi’nde ikamet eden Süleyman Tan isimli vatandaşın kızı ve kendisini evinde misafir ettiğini belirterek, kendisi gibi onlarca öğrenciye sahip çıkan ailelere teşekkür etti.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü A. Hekim Turgut ve Öğrenci Velileri Derneği Başkanı Cumali Özkan da, gece geç saatlere kadar Öğretmenevi’nin bahçesiyle halkın yoğun olduğu park ile caddelerde dolaşarak kalacak yer bulamayan öğrenciler için yer bulmaya çalıştı.

Hakkari’de sınava girecek 4 bin 168 üniversite adayı için her türlü önlemi aldıklarını belirten A. Hekim Turgut, barınma sıkıntısı çeken öğrencilerin bazı aileler tarafından evlerinde konuk edildiğini söyledi. ÖSS Danışma Merkezi kurduklarını anlatan Turgut, kendilerine başvuran yaklaşık 2 bin kişiye yardımcı olduklarını kaydetti.

Bu arada gelen öğrenciler için Valilik Parkı’nda mahalli sanatçılar mini bir konser verdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 14:15:52
Güncelleme :19 Haziran 2005 Pazar 15:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?