2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Otluca köyünde yılan paniği!

Hakkari'nin Otluca köyünün Uyanık mahallesini yılanlar bastı. Köylüler ev ve çadırlarına girmeye çalışan 15 yılanı öldürerek etkisiz hale getirdi.

Hakkari'den 20 kilometre uzaklıkta bulunan 18 hanelik Uyanık mahallesi, yılanların istilasına uğradı. Son günlerde havaların aniden soğumasıyla birlikte yılanların ev ve çadırlara yönelmesi yüzünden mahalle sakinleri büyük bir panik yaşadı.

Özelikle evleri kayalıkların altında bulunan Salih, Zahir, Arafat, Hasan, Fırat ve Hamdi Ertuş isimli vatandaşlar, ilk defa bu sayıda yılanla karşılaştıklarını belirtiler. Köylerinde tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını belirten Ertuş ailesi, yaz aylarında açtıkları ve halen kurulu bulunan çadırlarına yılanların girmeye başladığını belirttiler.

İlk önce bir yılan gördüklerini ve etkisiz hale getirdiklerini belirten aileler daha sonrada yılanların sayısında artış yaşandığını söylediler. 2 gün içinde, çadırlarına girmeye çalışan yaklaşık 15 yılanı öldürdüklerini belirten aileler yılan korkusundan dolayı çocuklarının köye gelemediğini ifade ettiler. Evlerinin arkasında bulunan kayalık alanda çıkan yılanların doğrudan çadır ve evlerine girdiğini anlatan aileler, ne kadar yılanları etkisiz hale getirseler de yılanların daha da çoğaldığını belirttiler.
Arafat Ertuş, "Köyümüzde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Havaların aniden soğumasıyla birlikte yılanlar çadır ile evlere girmeye başladı. İlk başta çadırlarda sopalarla uzaklaştırdık. Ancak bir atımızı çenesinden ısırmasıyla birlikte yılanları öldürmeye karar verdik. 15 tanesini öldürdük. Ancak halen çıkmaya devam ediyorlar. Evimizin arkasında bir kayalık var, oradan geliyorlar. Ancak öldüremediğimiz büyük bir yılan daha var. Çok büyük olduğu için yanına yaklaşamadık. Sesimizi duyup kayalığın içinegirdi. Yetkililerin buna bir çare bulması gerekir. Yoksa yılan korkusundan dolayı köyümüzü boşaltmak zorunda kalacağız" şeklinde konuştu.

Ertuş ailesi, ellerine sopa alarak ev ve çadırlarının etrafında yılan aramaya başladılar. Ertuş ailesi, boyları 1,5 metreye kadar ulaşan yılanların akşam saatleri ve gece saatlerinde çadır ve evlerine girmeye çalıştığını söylediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 12:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?