5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Otluca'da kurt dehşeti!

Hakkari'nin Otluca köyünde küçükbaş hayvan sürüsüne saldıran kurtlar 15 hayvanı telef etti. Bir köylü, hayvanlarını kurtarmaya çalıştığı sırada kendisine de saldıran kurtlardan birini bastonuyla öldürmeyi başardı.

Kent merkezinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Otluca köyü Bezerek Yaylası'nda bulunan küçükbaş hayvan sürüsü önceki gün akşam saatlerinde kurtların saldırısına uğradı. Kurtlardan biri hayvanları kurtarmaya çalışan Salih Ertuş isimli köylüye de saldırdı. Ertuş, elindeki bastonla kurtla bir süre mücadele ederek kendisini korumaya çalıştı. 15 hayvanı telef eden kurtlardan 2 tanesinin kaçtığını gören Salih Ertuş isimli köylü, mücadele ettiği kurdu ise bastonuyla öldürmeyi başardı.

Konuyla ilgili İHA muhabirine bilgi veren Salih Ertuş isimli köylü, akşam saatlerinde bir anda 3 kurdun sürüdeki hayvanlara saldırdığını ve 15 hayvanı telef ettiğini söyledi. Hayvanları kurtarmaya çalışırken kurtlardan bir tanesinin kendisine de saldırdığını belirten Ertuş, "O anda elimdeki bastonla kurtla mücadele ederek kendimi korumaya çalıştım. Zor oldu, ancak bir süre mücadele ettiğim kurdun kafasına elimdeki bastonla hiç durmadan hızlıca vurarak öldürmeyi başardım. Diğer iki kurt ise o sırada

kaçmıştı. Bana saldırmasaydı bastonla kurda vurmazdım. Saldırı sonucunda 10'nu bana, 5'i de Hamdi Ertuş isimli köylüye ait toplam 15 hayvan telef oldu. Zararımızın karşılanması için ilgili yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 18:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?