4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Oyunu titreyerek izlediler

Hakkâri'de oyunlarını İl Özel İdaresi'ne ait Kültür Merkezi'nde sahnelemek isteyen Gençlik Sanat Tiyatrosu, istenen 600 YTL'yi veremeyince, ısıtma sistemi olmayan eski sinema salonunu kullanmak zorunda kaldı.

Oyunu aralarında Hakkâri Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık'ın da bulunduğu yaklaşık 300 seyirci izledi. Kentte, hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceye kadar inerken, 4 skeç halindeki oyunu izleyen kadın ve çocuklar zor anlar yaşadı.

Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Naim Kazandıoğlu, tiyatroyu ayakta tutabilmek için geçen yıl esnaftan yardım istediklerinde dilenci muamelesi gördüklerini belirterek, "Bu yüzden tiyatroyu bıraktık. Ancak, halkın isteği üzerine yeniden oyun sahnelemeye başladık. Oyunumuzu Kültür Merkezi'nde sahnelemek istedik. Fakat bizden 3 saat için 600 YTL istendi. Bunu ödeyecek paramız olmadığı için de ısıtma sistemi olmayan ve harabeye dönen eski sinema salonunda oyunumuzu sergilemek zorunda kaldı. Ama bu şartlarda devam etmemiz mümkün değil. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oğuz yılmaz IP: 85.104.241.xxx Tarih : 3.01.2008 19:24:00

yaaaaa ayıp ya nedir ki bu kadar devletimiz heryere yatırımlarını yapıyor bi tek hakkariye gelincemi yatırıma paraları kalmıyor ama devlet büyüklerimiz daha ii bilirler ki eşlerine 3 milyarlık ayakkabıyı almasını amma hakkariye geldimi yatırıma paraları kalmıyo ne güzel bi ülkede yaşıyoz vallahi onların tek amacı hakkari gençlerinin gelcekte hiç bir şekilde hiç bir şey sahip olmalarını istemiyorlar her zaman küçümsüyorlar her zaman da rezil rüzpa ediyorlar ne olcak ki taş çatlasa 10 milyar masrafı olur bu kültür merkezinin yapsınlar babalarının hayrına bi yatırım ellerine mi yapışacak vlla ayıptır 150 binlik nüfusu olan bir ilin doğru düzgün tiyatro solunu yok ya neden sinema solunu valla günahtır hep bu gençlerin veballerinin altına giriyorlar günahtırrrrrrrr