4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Özbek sorunları dinledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Bedensel Engeliler Derneği'ni ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. 

Bir süreden beridir Hakkari'de bulunan Özbek, ilçe, köy ve mezraları tek tek dolaşarak vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledikten sonra şehirdeki sivil toplum örgütlerini de ziyaret etmeye başladı. Önceki gün Memur-Sen başta olmak üzere birçok sendika temsilcisi ile bir araya gelen Özbek, Bedensel Engeliler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Mesut Keskin'i makamın da ziyaret etti. Engellilerin yaşadığı sorun ve sıkıntıların yakında bildiğini ve her zaman onların yanında olacağını ifade eden Özbek, proje hazırlaması halinde kendilerine yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi. 

Özbek, "Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında oldum ve olmaya da devam edeceğim. Onlar yeter ki proje üretsinler ben elimde geleni yapmaya hazırım. Kendi çocuğum da engelli olduğu için ben engellilerin içinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları çok iyi biliyorum. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Sadece bir milletvekilinin değil herkesin engellilere sahip çıkması gerekir. Ben her zaman olduğu gibi şimdi de onların her türlü sorun ve sıkıntılarına yardımcı olmaya hazırım" dedi.
Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Mesut Keskin ise, milletvekilinin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. İlde yaşayan 3 bin civarında engelli olduğunu belirten Keskin, "Bu insanların farklı sorunları var. Ancak en önemli ortak sorunları işsizliktir. Biz dernek olarak engellilerimizin iş sahibi olabilmeleri için mesleki kurslar açıyoruz. Kurumların desteğini alarak engellilerimizi vasıflı hale getirmeye çalışıyoruz. Kamu kurumları bu konuda bize en büyük destektir. Ancak bazı kurum amirleri rahatlarını bozmamak için genelgelerinin mevzuatlarının arkasına saklanarak çözüm yerine çözümsüzlük üretiyorlar. Oysa ki bizde bu memleketin sorunları için mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.
Milletvekili Özbek, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ile bir süre görüştükten sonra, dernek binasının içinde bulunan engelliler terzi dükkanını da ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?