3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Özcan ailesinin dramı

Hakkari'de, yakalandığı hastalık nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan 20 yaşındaki Felek Özcan isimli genç kız tedavi olabilmek için yetkililerin ve hayırsever vatandaşların yardımı bekliyor.

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde ikamet eden 11 nüfuslu Özcan ailesinin 3. çocuğu olan Felek Özcan, hastalığı yüzünden acılar içinde kıvranıyor. Yaklaşık 7 yıldır eklem romatizması hastalığı olduğu belirlenen Felek Özcan'ın bir süre önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi Romatoloji Bölümü'nde tedavi gördüğü, ancak maddi imkansızlıklardan dolayı bir daha Van'a tedavi ve kontrole gidemediği belirtildi.

İşsiz olduğu için kızının tedavisini yapamadığını belirten baba Recep Özcan, diğer çocuklarının da bu durumdan psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini ifade etti. Özcan, "Yaklaşık 13 yıl önce bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Çukurca İlçesi Narlı köyünden göç ederek şehre yerleştik. Ancak şehirde iş bulamadığım için mağdur duruma düştüm. Kızım 7 yıldır yatalak durumdadır. Bu nedenle okulunu da bırakmak zorunda kaldı. İmkansızlıklar nedeniyle tedavi ettiremiyorum. Van'da tedavi gördüğü süre zarfında görevli doktorlar kızımın eklem romatizması hastası olduğunu, ayaklarındaki kemiklerine kan karıştığını söyledi. Yürüyemediği gibi gün geçtikçe de kilo alıyor. Şuanda 75 kiloya kadar vardı. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Yetkililerin ve hayırsever işadamlarının kızıma sahip çıkarak tedavi ettirmesini istiyorum" dedi.

Merzan Mahallesi'ndeki Lüftullah Bilgin İlköğretim Okulu'nda 5. sınıfa kadar okuduğunu kaydeden Felek Özcan ise hastalığı yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldığını belirterek, iyileşmesi durumunda tekrar okula gitmek istediğini söyledi.

Felek, yüzünde ve ellerindeki şişkinliklerin yanı sıra halsizlik nedeniyle ailesinin yardımıyla ayakta durduğunu vurguladı.

Türkçe bilmediği için Kürtçe olarak konuşan Anne Amina Özcan da, kızının 7 yıldan beridir hasta olduğunu, bu nedenle okulunu bırakmak zorunda kaldığını söyleyerek "Kızımın tedavi edilerek sağlığına kavuşmasını istiyorum. Kızımı tedavi ettirmek için Ankara'ya götürmeyi düşünüyoruz. Ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için Van'a kadar bile götüremiyoruz. Eşimde midesinde rahatsız ve işsizdir. 11 nüfusuz, kirada oturuyoruz. Akrabalarımızın yardımları sayesinde geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Eşimde şuana kadar 2 kez mide kanaması geçirdi. Eşim de Van'a sevk edildi, ancak gidemedi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 15:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?