4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Paletli kar ambulansları Hakkari'de

Sağlık Bakanlığı tarafından kar nedeniyle yolları kapanan köylere hizmet vermesi amacıyla Hakkari'ye tahsis edilen 2 paletli ambulans kentte ulaştı. 

Bakanlık tarafından TIR ile gönderilen ve paletli olmasının yanı sıra tekerlek de takılabilen 2 ambulans bugün sabah saatlerinde Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği bahçesine getirildi. 

Ambulanslar burada İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Servis personelleri tarafından görevlilerden teslim alındı. Görevliler tekerlek takılı bir ambulansın paletlerini, kiraladığı kamyonet kasasında İl Sağlık Müdürlüğü'ne götürürken, ambulanslar ise 112 Acil Servisi'nde görevli şoförler tarafından valilik bahçesine park edildi. Hakkari'ye gönderilen paletli ambulanslar sayesinde bundan sonra kardan dolayı yolları kapanan köylerde mahsur kalan hastaların kızakla değil, bu ambulanslarla şehre ulaştırılacağı bildirildi. Hakkari Valiliği'nin ambulansları ileriki günlerde düzenleyeceği bir törenle basına tanıtacağı bildirildi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından kar yağışı sebebiyle yolları kapanan köylere hizmet vermesi amacıyla 21 il için alınan 34 adet paletli ambulanstan 2'si Hakkari'ye tahsis edilmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 14:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?