4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Pastane açılışı yoğun ilgi gördü

Hakkari'de düzenlenen bir törenle hizmete giren 80 bin nüfuslu ilin ikinci pastanesinde duvarları süsleyen ters lale, tarihi mekan ve doğa resimleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.


Hakkari'de 8 kişinin istihdam edeceği ve 60 bin YTL'ye mal olan Kısmet Pastanesi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Yeni açılan pastanede dünyada türüne az rastlanan ve Hakkari ile çevresinde kendiliğinden yetişen ters lale resimleri işyerine ayrı bir güzellik kattı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne ait binada hizmete giren işyerinin açılış kurdelesi Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen ve işyeri sahipleri Recep ve Hakim Taş kardeşler tarafından kesildi.

Açılışta bir konuşma yapan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, istihdama yönelik açılan bu tür işyerlerine destek verilmesi gerektiğini söyledi. Şen, "İşsizliğin yoğun olduğu Hakkari'de bu tür küçük işletmelerin hizmete açılması olumlu sonuç doğurur. Yeni iş kapılarının açılması demek, işsizliği bir nebze de olsa azaltmak demektir. Bu tür işyerlerinin açılması mutluluk vericidir" dedi. 

Yıllarca işçilik yaptıklarını belirten Hakim ve Recep Taş isimli kardeşle ise büyük zorluklarla kendi işyerlerini kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Hakim Taş, Hakkarili hemşerilerine en iyi hizmeti vermek için çaba sarf ettiklerini belirterek, "İşçilik yaptığımız yıllarda her zaman kendi işyerimizi açmayı hayal ederdik.

Yaklaşık 60 bin YTL harcayarak Hakkarili hemşerilerimizin hizmetine güzel bir mekan sunmaktan dolayı mutluyuz. İşyerimizde 8 kişi istihdam edecektir. Ayrıca işyerimizin duvarlarını Hakkari ve çevresinde kendiliğinden yetişen ters lale resimleri ile donatarak farklı bir güzellik oluşmasını sağladık.

Bu ters laleler dünyada türünü çok az rastlanan bitkilerdir. İşyerimizin duvarlarını tarihi mekanlar, ters lale ve bir anda 4 mevsimin yaşanabileceği Berçelan Yaylası ile Cilo-Sat Buzul dağlarının resimleri ile süsledik" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 19:19:30
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 19:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?