5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Patlama mağduru dedenin isyanı

ŞEMDİNLİ PATLAMASI MAĞDURU DEDENİN İSYANI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1 Kasım 2005'te meydana gelen büyük patlama sonucu zarar gören iş yerlerinin çoğu onarılırken kendisinin ortada kaldığını, unutulduğunu savunan İsmail İliş, "Sahipsiz olduğum için kimse benimle ilgilenmedi" dedi.

1 Kasım 2005'te 23 kişinin yaralanmasına, 67 ev ve iş yerinin kullanılamaz hale gelmesine sebep olan büyük patlamanın izleri hala tam olarak silinmedi. Patlama sonucu tahrip olan iş yerleri arasında kendisinin de 3 dükkanı olduğunu anlatan Hacı İsmail İliş, yapılan zarar ziyan tespitleri sırasında birililerinin kendisini bilerek listeden çıkardığını iddia etti. Durumu geç fark eden İsmail dede, yeniden hakkını arayarak iş yerlerini listeye almayı başardı.

Patlama sonrası zarar gören iş yerlerinin yeniden yapılması için 5,5 milyon lira ödenek gönderildiğini belirten İsmail İliş, "Zarar gören vatandaşların çoğunluğu işlerini avukat tutarak takip etti ve iş yerlerini yeniden inşa etti. Ancak ben işi yetkililere bıraktım. Kimse bana yol göstermedi. Zarar gören iş yerleri tamamen yapıldı ancak benim dükkanlarım hala o günkü gibi yıkık dökük durumda" diye konuştu.

İsmail dede, iki yıldan beri elinde raporlarla başvurmadık makam bırakmadığını, son olarak Vali Muammer Türker'in kendisine yardımcı olacağını ve dükkanlarının yaptırılacağını söylediğini anlatarak, "Devlet nasıl olur da benim gibi bir yaşlıyı unutur? Ben 5 yıldır mağdur durumdayım. Tek gelirim bu dükkanlardı. Sahipsiz olduğum için kimse ilgilenmedi. Şimdi devlet bana, 'Ödenek yok' diyor. Sayın validen rica ediyorum, benim dükkanlarımı yaptırsın" diye konuştu.

ŞEMDİNLİ PATLAMASI MAĞDURU DEDENİN İSYANI
ŞEMDİNLİ PATLAMASI MAĞDURU DEDENİN İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 11:34:02
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 12:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?