2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Pazar esnafı oturma eylemi yaptı

Hakkari Belediyesi Halk Pazarı esnafı, iş yerlerine gelen yollardaki sorunlar yüzünden müşterilerinin gelemediğini, bu yüzden de siftah yapamadıklarını belirterek kepenk kapatıp bir süre oturma eylemi düzenlediler.


Bir süre önce Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından çarşı içinde işportacılık yapan esnaflar Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) binasının arka tarafındaki boş alana yerleştirmişti. Yerleştirdikleri pazar yerinin sapa olduğunu ve birçok müşterinin bilmediğini iddia eden esnaflar, bu yetmiyormuş gibi bir de iş yerlerine gelmekte olan 4 ayrı yol noktasındaki sorunlar yüzünden müşterilerinin uğramadığını iddia ettiler.

Abdulcabbar Kurt, Kahır Kanat, Hüseyin Bor ve Abdulkerim Bozkurt isimli esnaflar, yaklaşık bir aydır siftah yapmadan evlerine gittiklerini belirttiler. Esnaflar, 62 iş yerinden 32'sinin açık olduğunu, sorunlarının giderilmemesi halinde hepsini tamamen kapatacaklarını söyleyerek "Belediye Başkanı ile valimizden destek istiyoruz. Bizleri çarşı merkezinden alıp buraya yerleştirdiler. Buraya müşteri gelmiyor. Yaklaşık bir aydır siftah yapamadan evlerimize gidiyoruz. Temel sorunumuz yoldur. 4 ayrı noktada pazara yol geliyor. Ancak yollarda sıkıntı var. Müşterilerin geldiği yola ev yapan bir vatandaşın toprak hafriyatı dökmesi sonucu müşterilerimiz bu yolu kullanamıyor. Perişan durumdayız. Ekmek alacak paramız yok" şeklinde konuştular.


İş yerinin kasasını gösteren Abdulcabbar Kurt da 21 yıllık esnaflık hayatında böyle bir şey görmediğini, perişan bir durumda olduklarını söyledi.
İş yerlerini kapatıp bir süre oturma eylemi yapan esnaf, daha sonra alkışlarla sessizce dağıldılar.

İha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 16:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?