3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Pazar esnafı uyarıldı

Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk pazarında satış yapan esnafları yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle cadde ve sokaklara yerleşmemeleri konusunda uyardı. 

Zabıta Müdürü Fahri Berkay başkanlığındaki 6 kişilik zabıta ekibi, Cumhuriyet Caddesi Sosyal Güvenlik Kurumu binası arkasında bulunan Belediye Halk Pazarı'ndaki esnafları ziyaret ederek, cadde ve sokaklarda satış yapmamaları konusunda uyardı. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Fahri Berkay, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle halk pazarındaki bazı esnafların cadde ve sokaklara yerleşerek satış yapmaya başladıklarını öğrenmeleri üzerine bir çalışma başlattıklarını söyledi. 

Başlattıkları çalışma kapsamında halk pazarındaki esnaflarla bir araya gelerek cadde ve sokaklarda satış yapmamalarını istediklerini belirten Berkay, "Aksi taktirde kendileri hakkında yasal işlem başlatacağımızı belirttik. Mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımızın cadde ve sokaklardan rahat yürümeleri ve rahatsız olmamaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bazı esnaflar, cadde ve sokaklara kurularak satış yapıyor. Buda diğer esnaflara haksızlık olduğu gibi vatandaşın ulaşımını da etkiliyor. Bu nedenle kendilerini uyararak bulundukları pazarın dışına çıkmamaları istedik" şeklinde konuştu. 

Bazı esnaflar ise, başlatılan uygulamanın güzel olduğunu belirterek, ancak hiçbir pazar esnafının cadde ve sokaklarda satış yapmasına müsaade edilmemesini istediler.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 12:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?