5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Pazar yeri müşteri bekliyor

PAZAR YERİ MÜŞTERİ BEKLİYOR

Hakkari'de Ramazan Bayramı öncesi oluşturulan pazar yerinin dolup taşmasına rağmen bekledikleri satışı yapmadıklarını belirten esnaf, parası olmayan vatandaşın sadece bakmakla yetindiği belirtiyor.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) binası arkasında kurulan pazar yerine tezgah kuran esnaflar ile alışveriş yapan vatandaşlar artık eksi bayramların kalmadığını belirttiler. Bir zamanlar pazar yerlerinde çok iyi alışveriş yaptıklarını ifade eden esnaflar şimdilerde ise fiyatları büyük oranda aşağı çekmelerine rağmen satışların durma noktasına geldiğini ifade ettiler. Umutlarını bayrama alışverişine bıraktıklarını belirten esnaflar umduklarını bulamadıklarını söylediler. Cihan Tan, Ahmet Tatlı isimli esnaflar bayramları artık eskisi gibi bayram neşesi içinde geçirmediklerini söylediler. Belediye tarafından pazar yerinin aydınlatılmasına rağmen gece geç saatlere kadar müşteri beklediklerini belirten esnaflar, bazın satış yapmadan tezgah kapattıklarını ifade ederek müşteri beklediklerini belirttiler.

Bazı vatandaşlar ise, eski Ramazan bayramlarını özlediklerini belirterek, her geçen yıl bayramların daha da sönük geçtiğini belirttiler. Hakkari'nin işsizler kenti olduğunu anlatan vatandaşlar, bu nedenden dolayı da pazar yerlerine olan ilginin de her geçen gün azaldığını söylediler.

PAZAR YERİ MÜŞTERİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 12:54:00
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 13:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?