2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Pazar yerleri müşteri bekliyor

PAZAR YERLERİ MÜŞTERİ BEKLİYOR

Hakkari'de Kurban Bayramı öncesi oluşturulan 2 pazar yerinin dolup taşmasına rağmen parası olmayan vatandaşın sadece bakmakla yetindiği belirtildi.

Altay Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye Halk Pazarı'na tezgah kuran esnaflar ile alışveriş yapan vatandaşlar artık eksi bayramların kalmadığını belirttiler. Bir zamanlar pazar yerlerinde çok iyi alışveriş yaptıklarını esnaflar şimdilerde ise fiyatları yüzde 50 aşağı çekmelerine rağmen satışların durma noktasına geldiğini söylediler. Umutlarını bayrama alışverişine bıraktıklarını belirten esnaflar umduklarını bulamadıklarını söylediler. Cengiz Kurt, Salih Temeş isimli esnaflar bayramları artık eskisi gibi bayram neşesi içinde geçirmediklerini belirttiler. Yaklaşık bir haftadır tezgah kurmalarına rağmen istedikleri verimi elde etmediklerini belirten esnaflar, ekonomik krizin vatandaşı perişan ettiğini ifade ettiler.

Kurban Bayramını değerlendiren bazı vatandaşlar ise ekonomik kriz ve işten çıkarmaların artık bayram neşesi bırakmadığını belirttiler. Tahir Yalçın, Ahmet Tan isimli vatandaşlar ise "Ah nerde o eski bayramlar ve dolup taşan hazar yerleri. Esnaflar indirimli fiyatlar uygulamasına rağmen vatandaşlar artık tezgaha bile yaklaşmıyor. Yaklaşanlar ise sadece bakmakla yetiniyor. Bir kazak daha 3 yıl önce 30 TL iken şimdilerde 10 TL satılmasına rağmen alamıyoruz" şeklinde konuştular.

PAZAR YERLERİ MÜŞTERİ BEKLİYOR
PAZAR YERLERİ MÜŞTERİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 16:10:00
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 16:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?