4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

PKK itirafçısına 15 yıl istemi

Şemdinli davasında 'PKK İtirafçısı' olarak adı geçen Orhan Tekin ve 4 kişi için 15 yıl hapis istendi.

Şemdinli olayının dava dosyasına "PKK itirafçısı" olarak adı karışan Orhan Tekin'in de aralarında bulunduğu 5 sanığın "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan yargılandıkları davada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Murat Yönder mütalaasını açıkladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Orhan Tekin, Erdal Demirtaş, Aydın Çiftçi, Aslan Alkan ve Hüseyin Üzüm katıldı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı Mehmet Murat Yönder, Orham Tekin'in de aralarında bulunduğu 5 sanığın "uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satmak, satışa arz etmek, başkalarına vermek, nakletmek, depolamak, satın almak, kabul etmek ve bulundurmak'' suçundan 5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Savcı, mütalaasında tüm sanıkların ''suç işlemek için örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak suçundan'' ise beraatını talep etti.

Duruşmada ait telefon konuşmaları konusunda söz alan Tekin ise, telefon konuşmalarını hatırlamadığını ifade ederek, "Telefon görüşmelerini yapmadım" dedi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanık ve avukatların esas hakkındaki savunmalarının hazırlaması için duruşmayı erteledi.

A.A.
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 13:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?