4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

PKK'lı terörist toprağa verildi

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü binasına patlayıcı yerleştirmek isterken çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen teröristin cenazesi, memleketi Hakkari'de sessizce toprağa verildi.

11 Ağustos pazartesi günü saat 03.00 sıralarında yanında getirdiği 12 kilogram plastik patlayıcıyı Özel Harekat Şube Müdürlüğü binasına yerleştirmek isterken fark edilen ve çıkan çatışmada ölü ele geçirilen Hakkari nüfusuna kayıtlı Orhan C.'nin cenazesi, bugün sabah saatlerinde memleketi Hakkari'ye getirildi. Hakkari Dağgöl Mahallesi'ndeki evinde bir süre bekletilen cenaze, daha sonra DTP'li Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP İl Başkanı Hasan Güzel, ailesi, yakınları ve bazı vatandaşlar tarafından defnedilmek üzere Kalealtı Mezarlığı'nda götürüldü.

PKK tarafından kandırılarak dağa çıkarıldığı öne sürülen Orhan C.'nin ailesi, cenazeye katılanların terör örgütünün bez parçalarını açmalarına ve slogan atmalarına izin vermezken, basın mensuplarının da görüntü almasını istemedi. Ailesi, cenazeyi sessiz bir şekilde toprağa verdikten sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 13:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?