4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

PKK'lı teröristler püskürtüldü

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi, Aktütün Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunan bir grup PKK'lı teröristle güvenlik güçleri arasında bir çatışma çıktı.


Yaklaşık 20 dakika süren çatışma sonrasında PKK'lı teröristler, gece karanlığından yararlanarak Kuzey Irak topraklarına kaçtı. Bu arada bir grup PKK'lı teröristin eylem yapmak için Kuzey Irak topraklarından Çukurca'nın dağlık bölgelerinden giriş yapacağı istihbaratı üzerine teröristlerin geçiş bölgelerine Çukurca'dan yoğun topçu ateşi yapılıyor.

Mehmetçiğin sınır bölgelerinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları hız kesmeden sürüyor. Akşam saatlerinde, Şemdinli'nin Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Aktütün Jandarma Karakolu'na saldırmak isteyen bir grup PKK'lı terörist, ilk önce karakola uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı. Mehmetçiğin anında karşılık vermesi üzerine PKK'lı teröristlerle 20 dakika süren bir çatışma yaşandı. PKK'lı teröristler, karanlıktan yararlanmak suretiyle Kuzey Irak topraklarına kaçarken, Hakkari'den kalkan helikopterlerle bölgeye özel harekat komandoları sevkedildi.

BÖLGEDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Bu arada alınan bir istihbarat üzerine eylem yapmak üzere Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı terörist Çukurca'nın dağlık bölgelerine girmeden tespit edildi. Bunun üzerine PKK'lı teröristlerin geçiş bölgelerine Çukurca İlçesi'nde konuşlu bulunan topçular tarafından yoğun ateş açıldı. Yaklaşık 30 dakika süren topçu ateşinin ardından bölgeye takviye birlikler sevkedildi. Bölgede, geniş çaplı operasyonların sürdüğü bildirildi.

hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 23:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yagmur filizer IP: 78.161.117.xxx Tarih : 12.05.2008 09:35:49

öncelikle yapmak istediğim yorum vatan hainlerine ben anlamıyorum bircana nasıl kıya biliyolar insanların yüreklerini nasıl yakıyolar bence en basta bu terörislere yatak silah yemek gibi ihtiyaclarını gıderen baglantılarımızla teröre destek weren türkiyeye dost gözüken ama dost olmayan herseferde kuyumuzu kazıyan bize yabancı olan yurdumuzun dışında olan devlet büyüklerimizle çıkarları dogrultusunda degilde vatanımız askerlerımız için oturulup bişe yapılsı ben anlamıyorum basımızda bukadar büyük devlet admamları var ama hiç bişe YARDIM ETTİKLERİ YOKK hepsi birlik olsa bence terör biter hmmmmmmm aklımada gelmişken büyüklerimizin yavrularını yiyenlerini de gönderelim hakkarie sırnaga vana tunceliye bunların neden cocukları gitmiyor oralara onlarınkı evlatta bizimki duvarmı tasmi anlamıyorum sadece yok terör bitcek yok azkaldı çökmelerine deyip deyip duruyolar bakın ben 25 yasında 2 çocukk annesiyim 1 oglum 1 kızım var ben ölen askerlerimiz için okadar cok üzülüyoorumki her çıkan haberde inanin aglıyorum benim istegım teröre destek werilmemesi yardım edilmemesii çok fazlada derinlerede inmek istemiyorum aslında herkez herseyin ne oldugunu biliyorda bakmayın anlamamazlıga vuruyor neyse benim diceklerim bukadar