3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

PKK'ya uyuşturucu darbesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'ya ait bir sığınakta yapılan aramada, 113 kilo 734 gram esrar ele geçirildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin tarafından gerçekleştirilen istihbarat çalışmalar neticesinde, Yüksekova ilçesi Ortaç köyü bölgesinde arama yapıldı.

Aramada, terör örgütü PKK'ya ait bir sığınakta, 10 ayrı çuval içerisinde koli bandı ile sarılmış 159 paket içerisinde 113 kilo 734 gram esrar ele geçirildi.

Açıklamada, Güvenlik güçlerinin sorumluluk bölgesinde kaçakçılık ve terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceği belirtildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1'i kadın 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekiplerince Çukurca ilçesinde ortaklaşa düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK kamplarında eğitim aldıkları belirlenen 1'i kadın 2 kişi gözaltına alındı.

Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen D.K. isimli kadın ile R.Y, ''Devlet ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, terör örgütü üyesi olmak'' suçlarından tutuklandı.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 01:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sibel IP: 84.134.251.xxx Tarih : 15.01.2008 10:47:49

eylem yaparak kimse devletimizi bozamaz sadece kendilerini kücültürler tüm dünyaya rezil oluyorlar! ne bu sacmalik ? allah görevde olan tüm askerlerimizi korusun ve basta sabir versin bu karda kista zor sartlar altinda görevdeler benimde sevdigim insan asker kendisini cok seviyorum. birde burdan tüm genclere sesleniyorum kimse kendisini o pis esrarla zehirlemesin !!!