3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

PKK'ya yardıma 8 tutuklama

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri iddiası ile gözaltınan alınan 12 kişiden 8'i, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığı bildirildi.


Hakkari Valiliği'nde yapılan açıklamada, PKK/Kongra-Gel terör örgütünün kırsal alanında faaliyet gösteren ve 12 Aralık günü Çukurca İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim olan Z.Y. ve FY., isimli şahısların vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda operasyon başlatıldığı belirtildi. Çalışmalar neticesinde M.Ç., R.Y., M.E., S.Ç., M.D., S.Ç., H.Ç., H.Ç. ve A.E., isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada "Yapılan operasyonlarda yakalanması mümkün olmayan A.Y. isimli şahıs ise 15 Aralık 2008 günü Çukuruca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kendiliğinden gelerek teslim olmuştur. Teslim olan ve gözaltına alınan 12 kişi soruşturmanın ardından adli makamlara sevk edilmiştir. Şahıslardan M.Ç., R.Y., M.E. ve S.Ç. serbest bırakılırken, Z.Y., F.Y., M.D., S.Ç., H.Ç., H.Ç., A.Y. ve A.E. tutuklanarak ceza evine teslim edilmiştir" denildi.


Açıklamada, ayrıca 23 Mart 2008 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) ilçe teşkilatı binası önünde düzenlenen ve PKK/Kongra-Gel terör örgütü lehine gösterilere dönüştürülen etkinlik sonrasında ilçe merkezinde meydana gelen yola barikat kurarak lastik yakma, PKK/Kongra-Gel terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atma, müdahale eden güvenlik güçlerine taşlı, sopalı molotoflu ve bombalı saldırılarda bulunulması olayları ile ilgili olarak çekilen video ve fotoğraf görüntülerinin incelenmesi neticesinde söz konusu olaylara katıldığı tespit edilen Y.D. isimli şahısın Yüksekova ilçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalanarak gözaltına alındığını, zanlının sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevine teslim edildiği de belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 14:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?