2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Polis mağduru Seyfi taburcu oldu

Hakkari'de 23 Nisan 2009 tarihinde çıkan olaylarda yaralanan Seyfi Turan isimli çocuk, tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde taburcu edildi.

20 günlük istirahat raporu verilen ve sol gözünün altı moraran küçük Seyfi, durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir yerinin ağrımadığını söyledi.

Hakkari'de, Demokratik Toplum Partisi (DTP) yöneticilerinin gözaltına alınmasının protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemler sırasında bir özel harekat polisi tarafından silah dipçiği ile darp edilen ve kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Seyfi Turan taburcu edildi. Kafatası çatlayan Seyfi Turan, 6 gün kaldığı hastanede yapılan tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlattığı ve iyileşmesi üzerine taburcu edildi. Sabah saatlerinde babası Mehmet Turan ve bazı yakınları tarafından hastaneden çıkarılan Seyfi Turan, hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sol gözünün alt kısmında morarma görülen Turan, "Şuan iyiyim. Herhangi bir yerim ağrımıyor. Başımda da herhangi bir ağrı yok" dedi.

Oğlunun iyi olduğunu belirten baba Mehmet Turan ise 20 günlük bir istirahat raporu aldıklarını kaydetti. Oldukça yorgun görünen Turan, daha sonra babası ve yakınlarıyla birlikte özel otomobil ile hastaneden ayrıldılar.

YYÜ. Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Tuncer ise Turan'ın kafatasında bir çatlağın mevcut olduğunu, 6 gün boyunca beyninde ödem oluşmaması için hastanede beklettiklerini kaydetti. Doç. Dr. Tuncer, Turan'ın yapılan bütün tetkik ve tedavisinin sonucunda iyileştiğinin belirlendiğini, bundan dolayı taburcu ettiklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 14:56:07
Güncelleme :29 Nisan 2009 Çarşamba 17:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?