2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Polis vatandaşla kaynaşıyor

Hakkari'nin Keklikpınar Mahallesi'nde ziyaret eden, vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorun ve sıkıntılarını dinleyerek bazı hediyeler veren polis ekipleri, çocuklara da çikolata, gofret, şekerleme ve futbol topu dağıttı. 

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcıları Mehmet Nihat Sumra ile Belkıs Alper, beraberindeki bazı şube müdürleri ve polis memurlarıyla birlikte Keklikpınar Mahallesi'ndeki vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Polis memurları bir süre sohbet ederek sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi aldıkları ailelere çikolata hediye ettiler. İl Emniyet Müdür Yardımcıları Mehmet Nihat Sumra ile Belkıs Alper beraberindeki bayan ve sivil erkek polislerle evlerini tek tek dolaşarak kapılarını çaldıkları ailelerle görüşerek çikolata hediye ederken, mahallede kendilerini karşılayan çocuklara ise çikolata, gofret, şekerleme ve futbol topu dağıttı. 

Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Nihat Sumra ve polis memurları çocuklara çikolata ve şekerleme dağıttıkları sırada zor anlar yaşadı. Toplanan onlarca çocuk şekerleme ve futbol topu kapabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Müdür Yardımcısı Mehmet Nihat Sumra, 6 yaşında iken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu felç olan ve 10 yıldır yatağa mahkum olan Nahide Önen (16) isimli bir kız çocuğunu da evinde ziyaret etti. Sumra, ziyaret ettiği kız çocuğunu hastaneye götürmek için mahalleye bir ambulans istedi. Polis ekipleri ve 112 Acil Servis personelleri tarafından battaniye içerisinde evinden alınan kız çocuğu ambulansa bindirilerek tedavi edilmek üzere Devlet Hastanesi'ne gönderildi.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, ilde görev yapmış daha önceki büyüklerinin yaptığı hizmetleri devam ettirmeye çalıştıklarını belirterek, "Gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetimizin amacı halkla olan ilişkilerimizi geliştirmek, toplumla bütünleşmek ve teşkilatımızı daha iyi tanımalarını sağlamaktır. Bir süre öncede görevli arkadaşlarımız Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastaları ziyaret etmişti. Önceki gün de Keklikpınar Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdiler. Bu ailelerimizin sorun ve sıkıntılarının yanı sıra varsa hastalarını da tespit edip kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halkımıza birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Böylece vatandaşlarımızda teşkilatımızı daha iyi tanıyacaktır. Saygı ve sevgi kuralları içinde hep birlikte huzur ve güven içinde yaşayarak birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın ziyaret ettikleri ailelerin varsa sorunları bunları sayın valilimizin destekleri ile çözmeye çalışacağız. Emniyet Müdürlüğümüze pasaport ve diğer işlemleri için gelen vatandaşlarımıza çay ve kahve ikram ederek işlemlerini en kısa sürede tamamlamaya çalışıyoruz. Bu faaliyetlerimizi diğer mahallelerde de sürdüreceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 17:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?