4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Polis ve asker teyekkuzda

HAKKARİ’de bugün  yapılacak ‘Yeter Artık’ mitingi öncesinde bölgede görev yapan güvenlik güçleri alarma geçti. Mitingde görev yapacak polislerin izinleri ikinci bir emre kadar kaldırıldı, askerler de kışlada hazır olarak bekletilecek.

Mitinge 30-40 bin arasında kişinin katılması bekleniyor. Sınır bölgelerinde ise PKK’ya yönelik operasyonlar sürüyor. Yüksekova’nın Sat, İkiyaka ve Cilo dağlarında devam eden operasyonlarda teröristlere ait sığınaklarda gıda maddeleri ele geçirildi.

Hakkari kent merkezindeki eski şehir stadında yarın saat 10.00’da düzenlenecek olan ‘Yeter Artık’ mitinginin olaysız geçmesi için polis ve asker teyakkuz durumuna geçti. Hakkari’ye bağlı Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca İlçeleri’nin yanı sıra Şırnak, Van ve Diyarbakır’dan da binlerce kişinin katılması beklenen miting öncesinde polisin izinleri kaldırıldı.

Ayrıca çeşitli illerden Hakkari’ye yaklaşık 2 bin polis takviye olarak gönderildi. Askerler ise çıkabilecek olaylara karşı takviye kuvvet olarak kışlasında hazır olarak bekletilecek. Mitinge 30-40 bin kişinin katılmasının beklendiği bildirildi.


SINIRDA OPERASYON

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi’ndeki Sat, İkiyaka ve Cilo dağlarında ise PKK’ya yönelik operasyonlar ara verilmeden devam ediyor. Türkiye’ye 2 grup halinde sızan teröristlerin bulunması için operasyon bölgesinde helikopterlerde keşif uçuşu yapıyor. Komandolar Cilo dağındaki sığınakta PKK’lı teröristlere ait gıda ve yaşam malzemeleri bulundu.


MÜHİMMAT SEVKEDİLDİ

PKK’lı teröristlerin saldırı ihtimaline karşılık sınır birliklerinde alarm en üst seviyeye çıkarıldı. Ayrıca operasyon bölgelerine asker ve mühimmat sevkiyatı da yapıldı. Tam teçhizatlı askerler dağları karış karış arayarak teröristlerin izini bulmaya çalışıyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 03:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?