5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Polise taşlı saldırı!

HAKKARİ'DE KCK PROTESTOSU

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanı ile birlikte 10 kişinin gözaltına alındığı KCK operasyonunu protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasının ardından dağılan kalabalık, yola barikat kurup polise taşla saldırdı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin; terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlediği operasyonda, aralarında BDP İl Başkanı M.Sıdık Akış, Merkez İlçe Başkanı Seyhan Şahin, Belediye Meclis Üyesi Tahir Koç'un da bulunduğu 10 kişiyi gözaltına almasının ardından, bir grup Cumhuriyet Caddesi'ndeki BDP il binası önünde toplandı. Öğle saatlerinde Bulvar Caddesi'nde bulunan parti birası önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, ilçe belediye başkanları

ile çok sayıda partilinin bulunduğu kalabalık yürüyüşe geçti. Belediyenin önüne gelen kalabalık, slogan atarak gözaltına alınanların serbest kalmasını istedi.

Burada bir açıklama yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Orhan Koparan, başta il başkanları Akış, merkez ilçe başkanları Şahin, belediye meclis üyeleri, parti çalışanları ve Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirinin evleri basılmak suretiyle gözaltına alındığını söyledi. Koparan, "Yine aynı saatlerde parti binamız basılmış, 3 adet bilgisayar kasası ve bazı evraklara el konulmuştur. Bu tutuklamalarla Kürt halkının iradesi kırılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ise bunu yapanların kendilerini emellerine alet etmek istediğini savundu. Bedirhanoğlu, "Son günlerde ilimizde huzur vardı. Bu huzuru bozmak isteyenler harekete geçti. Halktan isteğim, bunların oyununa gelmemeleridir. Savaş isteyen güçlere alet olmayın. Hakkari'de bir taraftan bizi şenliklere davet ediyorlar bir taraftan ise bu şenlikleri bize zıkkım ediyorlar. Onlar Hakkari'nin huzurunu bozmak istiyorlar, sakın ola ki bu oyuna gelmeyin. Partiyi yıpratacak

hareketlerde sakın bulunmayın. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar demokratik eylemlerimiz devam edecektir. Ancak dükkan kapatmayacağız, taş atmayacağız, cam kırmayacağız. Bunu yaparak onları sevindirmeyeceğiz. Sizlerden isteğim de budur. Biz artık ne Türk ne Kürt ne bir Arap annenin ağlamasını istiyoruz. İsteğimiz bu kanın durmasıdır. Savaşı kızıştıranlar, barış mücadelemizi istemeyenlerdir" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması ve 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağılan kalabalıktan bazı kişiler, mahalle aralarında barikat kurarak polise taş atmaya başladı. Polis olaylara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti.

HAKKARİ'DE KCK PROTESTOSU
HAKKARİ'DE KCK PROTESTOSU
HAKKARİ'DE KCK PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 14:17:01
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 14:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?