3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Polisten Kürt kadınına karanfil

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Başkanlığı tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlenen mitingde görev yapan bayan polisler, alana gelen kadınlara karanfil ve şeker dağıttı.


Merzan Mahallesi'nde bulunan futbol sahasında düzenlenen etkinliğe katılmak isteyen kadınlar, ellerindeki pankartlarla şehir merkezinden miting alanına kadar yürüdü. Yaklaşık 1 kilometre yürüyen kadınlar, değişik sloganlar eşliğinde miting alanına geldi. Miting alanına girmek isteyen kadınlar, görevli bayan polisler tarafından teker teker arandı.

Üst aramaları tamamlanarak içeri alınan kadınlara, saha içinde bulunan Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bayan polisler, kırmızı ve beyaz karanfil ile şeker ikramında bulunarak, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Polislerin dağıttığı karanfilleri alan kadınlar, bu jest karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Mitinge katılmak isteyen kadınlara karanfil dağıtan bayan polisleri ziyaret eden DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel, bu hareketlerinden dolayı teşekkür ederek polislerin 'Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.


Miting alanı yöresel kıyafetlerini giyerek gelen kadınlarla dolup taştı. DTP'li kadınlar, bayan polisler tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı hareketin çok güzel olduğunu söyleyerek birlik ve beraberlik içinde yaşamak istediklerini belirtti.

Giydiği yöresel kıyafetlerle kameraların karşısına geçen bir bayan ise Kürtçe olarak huzur istedikleri için alanlara çıktıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 16:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?