2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Prinç ekimi başladı

Irak sınırındaki Hakkari'nin Çukurca ilçesinde pirinç ekimi başlandı. Öküzlerin çektiği atalarından kalma karasabanla çift süren ilçe sakinleri, diz boyu çamura aldırış etmeden pirinç tarlalarını ekiyorlar.


Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Depin Helil mevkii ile Çukurca ilçesinde pirinç tarlaları ekilmeye başlandı. Diz boyu çamura aldırış etmeyen vatandaşlar birlik ve beraberlik içerisinde pirinç tarlalarını hazırladıklarını ifade ederek, atalarından kalma ve cevizden yapılan karasabanla çift sürdüklerini belirttiler. Bu işi yapanlarla yardımlaşarak tarlalarını hazır hala getirdiklerini belirten vatandaşlar, bölgede meydana gelen olaylardan önce de geçimlerini bu şekilde sağladıklarını söylediler.


Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı köylerinden göç ederek şehre yerleştiklerini belirten Ahmet Dayan isimli bir vatandaş, köylerinde iken, tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını şimdiler de ise, ilçe merkezlerinde başkalarına ait tarlalarını kiralamak suretiyle pirinç ektiklerini söyledi. Huzurun sağlanmasıyla birlikte yeniden köylerine geri dönüşün sağlanacağı umudu içinde olduklarını anlatan Dayan, köylerin yeniden serbest edilmesiyle birlikte bölgenin tarım ve hayvancılık alanında yeniden kalkınacağını ve işsizliğin az da olsa yarı yarıya inebileceğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?