4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Protesto için kepenk kapadılar

Bugün Hakkari'ye gelmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretini protesto eden esnaf kepenk, sürücüler kontak kapatırken belediye ise şehir merkezindeki çöpleri toplamadı. 

Çeşitli ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere bugün Van'dan helikopterle Yüksekova ilçesine, oradan da il merkezine gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi gerginlik sürüyor.
 
Bütün iş yerlerinin kapalı olduğu kent merkezindeki cadde ve sokaklarda da vatandaşlara ait hiçbir aracın geçiş yapmadığı gözleniyor. Cadde ve sokakların yanı sıra özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan partisinin merkez ilçe kongresine katılmak üzere geçiş yapacağı güzergahlardaki yollarda biriken çöplerin toplatılmaması dikkat çekti. Belediye Başkanlığı'nın Başbakan Erdoğan'ın kentte gelişini çöp toplamayarak, esnaflar kepek, sürücüler ise kontak kapatma eylemlerinde bulunarak protesto ettiği belirtildi. 

Belediye tarafından çarşı merkezinde yapılan yol yapım çalışmalarında cadde ve sokaklarda bırakılan parke taşları ile toplamadığı çöpler yetkililer tarafından görevlendirilen İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri tarafından toplatıldı. 

İl Özel İdare İdaresi ekipleri iş makineleri ile cadde ve sokaklarda bırakılan parke taşlarını yolun kenarlarına toplarken, çöpleri ise kamyonlara yükleyerek şehir dışına çıkarttı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 13:33:55
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 10:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yurekten IP: 78.167.84.xxx Tarih : 2.11.2008 14:10:32

bence fasizm denilen seyi kimin yaptıgı belli oluyor.o çöpleri toplamayan ayrı bas çeken yüce türk milletine askerlerine bas kaldıran faşist bir grup.(hepsi aynı degil tabikide)ben yinede diyorum türk kürt kardestir.dtp ve yanlıları kesinlikle kürt halkının temsilcisi degildir.