2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

PTT'den bir ilke imza

HAKKARİ PTT BAŞ MÜDÜRLÜĞÜ BİR İLKE İMZA ATTI

Hakkari PTT Baş Müdürlüğü, bir şubesinin iç ve dış kısımlarında engelli rampaları ve tuvalet bölümünü hizmete geçirerek bir ilke imza attı.

Hakkari PTT Baş Müdürlüğü Altay Caddesi üzerinde bulunan PTT Çarşı Şubesi'nde engellilerin rahatlıkla gelip gitmeleri için şubenin girişi, tuvalet bölümü ve havalelerin yapıldığı engelli gişesine engelli rampası yaptırdı.

Geçirdiği kaza sonucu her iki ayağında felç olan evli ve 5 çocuk babası Naif Duman, PTT Baş Müdürlüğü'nün ilde bir ilke imza attığını söyledi. Duman, "Geçirdiğim kaza sonucu yaklaşık 18 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Hakkari'de engelli rampaları olmadığı için geliş ve gidişlerimde vatandaşlar bana yardım ediyor. Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi olarak 1998 yılında tüm kurumlara yazı yazarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan engellilerin rahatlıkla kurumlara gelip işlemlerini yaptırabilmeleri için engeli rampaları ve asansör yapmalarını istedik. Ancak hiçbir kurum sessimize kulak vermedi. PTT Baş Müdürlüğü yetkilileri başvurumuzu dikkate alarak binanın giriş ve çıkışlarında rampa ve bir de gidebileceğimiz engelli tuvaletli yaptırdı. Resmi kurumlar içinde biz engellileri düşünen tek kurum PTT oldu ve bu örnek davranışlarıyla ilde bir ilkeye imza attı. Kurumun verdiği hizmet sayesinde hem kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum ve PTT gişesine giderek havalemi kendim yapabiliyorum. Bu hizmet tüm engellileri sevindirmiştir. Biz engellileri düşünen ve dertlerine ortak olan PTT Baş Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

PTT Baş Müdürlüğü yetkilileri ise, engellilere herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, onlara böyle bir hizmet verdikleri için kendilerinin de son derece mutlu olduklarını belirttiler.

HAKKARİ PTT BAŞ MÜDÜRLÜĞÜ BİR İLKE İMZA ATTI
HAKKARİ PTT BAŞ MÜDÜRLÜĞÜ BİR İLKE İMZA ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 11:43:05
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 12:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?