4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Radyo anonsu ile okula davet

Hakkari Lisesi yöneticileri, okula gelmeyen öğrencilere radyo anonsuyla çağrıda bulundu.


Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılına ufak tefek onarımlarla girdiklerini, bu durumun eğitimi engellemediğini ifade ederek velilerin çocuklarını okula göndermesi çağrısında bulundu.


İHA muhabirine açıklamada bulunan Müdür Şevki Aydın, Merzan Mahallesi'nde Türk Telekom tarafından yeni yapılan okulun tuvalet kısımlarındaki çalışmalar nedeniyle bu binada eğitim öğrenim gören Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerini geçici bir süre için değişik okullara yönlendirdiklerini belirtti. Bu okul dışında eğitim ve öğretimi ciddi bir şekilde engelleyecek onarımların olmadığını ifade eden Aydın, "Ticaret Meslek Lisesi ve Hakkari Lisesi'nde öğretmen olmasına rağmen öğrenci yok. Velilerin çocuklarını okula göndermesini istiyoruz. Eğitim ve öğretimde hiçbir sıkıntımız yoktur. Sayın Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun girişimleri sonucu Gazi Mahallesi'nde bulunan özel bir bina kiralanarak kızlar için yurt binası yapılacak. Burada 85 genç kızımız kalacak. Yer sıkıntılarımızı süratle çözüyoruz. 'Okul yok' söylentilerine inanmayın" dedi.


Yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim ve öğretim veren Hakkari Lisesi yetkilileri ise sabah saatlerinde öğrencilerin okula gelmemesi üzerine Hakkari FM radyosuna ilan vererek velilere çağrıda bulundu. Yetkililer, sınıflarda yoklamaların alınmaya başlandığını belirterek velilerden çocuklarını okula göndermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 18:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eda kaftan IP: 85.98.221.xxx Tarih : 18.09.2007 19:23:06

pardon ama memleketinde öğretmen olmayan okula gittiğinde dersi boş geçen bir okula öğrencinin gelmemesi neden bu kadar olaolay oluyorkii memleketin göbeğindeki en başarılı okullardan biri olan 23 nisan i.ö.o merkez okul olmasına rağmen 11 tana usta öğretici öğretmen ataması alıyor paki soraraım size hakkari milli eğitimi merkez bir okula nasıl usta öğretici ataması yaparsınız bu nasıl bir rezalet.yazık değilmi o çocuklara sonrada okula gelsinler bu şartlarda kimse okula gelmez...