2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Rektör kızlarından yardım

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin Ankara'dan gelen kızları İlaysu ve Aslıgül, başlattıkları kitap kampanyasının ardından Hakkari'de öğrenme çadırı kurdu.


Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin kızları İlaysu (15) ve Aslıgül (14), Ankara'da Hakkarili çocuklar için bir kitap kampanyası başlattı. Düzenledikleri kampanya ile çok sayıda kitap toplayan kız kardeşler, Hakkari'ye gelerek babalarıyla birlikte Meslek Yüksekokulu bahçesinde öğrenme çadırı kurdu. Hakkari'nin değişik mahallelerinden gelen çocukları kurulan kıl çadırda toplamayı başaran Belenli kardeşler, burada çocuklara yiyecek ve içecek ikram ederek kitap hediye etti.


Rektör İbrahim Prof. Dr. Belenli, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızlarının başlattığı çalışmanın bir başlangıç olduğunu söyledi. Hakkari'deki gençleri daha iyi bir geleceğe hazırlamak istediklerini belirten Prof. Dr. Belenli, "Gençlerimize Türkçe, Matematik ve benzeri dersler vereceğiz. Onları hem önümüzdeki yıl için eğitime hem de ÖSS ve SBS'ye hazırlamış olacağız. Burada Hakkarili büyüklerimiz, küçüklerimiz ve gençlerimiz hep birlikte sınavlara hazırlanacak. Hocalarımız, öğretim görevlisi
arkadaşlarımız dönüşümlü olarak gelen gençlerimize yardımcı olacak'' dedi.
Hakkari'deki yaşıtlarının zorlukla okuduğunu belirten İlaysu Belenli ise başlattıkları kampanya ile toplanan kitapları dağıttıklarını belirterek, "Buradaki arkadaşlarımız zorlukla okuyorlar. İhtiyaçları çok fazla. Biz onlara yardım etmek için kitap topluyoruz. Hakkari'de çocukların yaşadıkları zorlukları burada daha iyi anladık. Başka okullardan da böyle kampanyalar başlatmalarını istiyoruz. Burada birçok çocuk eğitim görmeye çalışıyor. Onların bu zorluklarını burada daha iyi anladık. Üstelik Hakkari çok
güzel bir şehir. Düşünüldüğü gibi bir yer değil. Buradaki insanlar çok sıcak kanlı, bizi çok iyi karşıladılar. Buradaki arkadaşlarımızın da okuyup bir yerlere gelmesini istediğimiz için böyle bir kampanya düzenledik. Umarım yararlı olur'' şeklinde konuştu.


Öğrenciler ise kurulan eğitim çadırında ders görecekleri için mutlu olduklarını belirterek, Rektör Belenli ve kızlarına teşekkür etti.
Öğrenim çadırının açılışına Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Tahir Yaşar ile bazı öğretim görevlileri de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?