5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Rize'den Hakkari'ye yardım

RİZE'DEN HAKKARİLİ ÖĞRENCİLERE MALZEME YARDIMI

Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören gençler, başlattıkları 'Bir umut projesi' kapsamında Hakkari'deki köy okullarında eğitim gören 100 öğrenciye çeşitli yardımlarda bulundu.

Rize'den gelen Ebru Baykal, Nuran Zencirci ve Mustafa Aksoy isimli üniversiteli öğrenciler Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek ile birlikte Olgunlar Köyü ilköğretim Okulu, Olgunlar Köyü Yeni Mahalle İlköğretim Okulu ve Şemdinli İlçesi Mordağ Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencileri ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulundu. Üniversiteli gençler, Rize'de düzenledikleri bir gecede elde ettikleri gelirle köy okullarındaki öğrencilere satın aldıkları kırtasiye, giyim, ayakkabı, diş macunu, kullanmaları içinde okullarına bilgisayar, yazıcı ve projeksiyon cihazı hediye ettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise, köy okullarında görevli öğretmenlere Türk Bayrağı hediye etti. Kendilerine yapılan yardımın sevincini yaşayan öğrencilerden bazıları ayaklarındaki eski ve yırtık ayakkabıları çıkartarak yenilerini giymesi dikkat çekti.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde eğitim gören gençlerin başlattıkları bir proje kapsamında kente gelerek köy okullarında öğrenim gören öğrencilere ve okullarına çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi. Bulut, Türkiye'nin en ücra köşesinde bulunan Hakkari'deki öğrencilere böyle bir yardım sağlayan gençlere teşekkür etti.

Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi Ebru Baykal ise, topluma hizmet uygulamaları dersi adı altında hazırladıkları 'Bir umut projesi' kapsamında Hakkari'deki köy okullarında okuyan öğrencilere yardımlarda bulunduklarını söyledi. Yaptıkları bu yardımın öğrencilere bir umut ışığı ve destek olması temennisinde bulunan Baykal, en büyük amaçlarının Rize'den Hakkari'ye bir gönül köprüsü kurmak ve buranın da normal bir yer olduğunu insanlara anlatabilmek olduğunu belirtti. Baykal, "Köy okullarında verilen eğitim ve öğretimin daha iyi şartlarda sağlanabilmesi için öğrencilere giyim, ayakkabı, kırtasiye ve temizlik malzemesi, yararlanmaları içinde okullarına bilgisayar, yazıcı ve projeksiyon cihazı yardımında bulunduk. Başta Hakkari'ye gelirken biraz tedirginlik yaşadık. Ancak gördük ki Hakkari basında veya dışarıdan anlatıldığı gibi bir yer değil. Tam aksine insanları sıcak kanlı ve çok güzel bir şehrimiz. Herkesin Hakkari'yi görmesini tavsiye ediyorum" dedi.

RİZE'DEN HAKKARİLİ ÖĞRENCİLERE MALZEME YARDIMI
RİZE'DEN HAKKARİLİ ÖĞRENCİLERE MALZEME YARDIMI
RİZE'DEN HAKKARİLİ ÖĞRENCİLERE MALZEME YARDIMI
RİZE'DEN HAKKARİLİ ÖĞRENCİLERE MALZEME YARDIMI
RİZE'DEN HAKKARİLİ ÖĞRENCİLERE MALZEME YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 12:44:01
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 13:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?