2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sabahat Tuncel taziyeye geldi

DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, PKK üyesinin taziye çadırını ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Barış İçin Kadın Girişimi Koordinasyonu tarafından şehirden 20 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 500 rakımdaki Hakkari'nin Berçelan Yaylası'nda gerçekleştirdiği Sıfır Noktasında Barış Nöbeti'ne katılarak orada geceyi çadırda geçiren Milletvekili Sabahat Tuncel, öğle saatlerinde ise Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve partililerle birlikte Çevre yolu üzerinde bulunan PKK üyesi Cudi kod adlı Serhat Taş'ın taziye çadırını ziyaret ederek ailesine başsağlığı diledi.

Belediye Başkanı Bedirhanoğlu'nun taziye çadırında bulunanlarla tek tek tokalaşan Tuncel, "Devrim şehitlerini bir kez daha anıyor, ailesi ve Kürt halkının başı sağ olsun diyorum" dedi.

Hakkari'ye barış çadırı kurmak için geldiklerini ancak çok trajik bir konuyla karşılaştıklarını ifade eden Tuncel, şunları söyledi: "Türkiye'de Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda Hakkari'nin Berçelan Yaylası'nda çadır kurmak için gelmiştik. Gerçekten bu coğrafya 30 yıldır büyük acılar yaşadı, çok büyük bedel verildi. Kürt halkının istediği şeyler dünya halklarının istediği şeylerden çok farklı değil. Kendi dilini, kimliğini ve kültürünü istiyor. Bu ülkede özgürce yaşamak istiyor. Kürt halkı olarak yaşamak istiyor. Halk olmaktan kaynaklı haklarını istiyor."
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 16:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?