4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sağlık çalışanlarına konut müjdesi

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, il genelinde sağlık kuruluşlarında görev yapan doktor ve alt kademedeki sağlık personelleri için 200 konut yapılacağı müjdesini verdi.


Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, şuanda ilde 70 milyon YTL değerinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yatırımının devam ettiğini söyledi. Bu doğrultuda merkezde 197 konutun bitirildiğini ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "Bağlar Mahallesi'nde 108 afet konutu bitirildi.

Şemdinli'de 46 konut bitirilerek afetzedelere temin edildi. Hakkari merkezde bulunan Gupsi mevkiinde yapılacak 196 afet konutun ihaleleri ise yapıldı. Yer teslimi de bugünlerde yapılıyor. Bu konutların önümüzdeki yıl sonu itibariyle bitirilmesi sağlanacak.

Hakkari il merkezi, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da 428 konut başta güvenlik birimlerimizde görevli personellerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere merkez hariç 3 ilçemizde bitirilerek teslimi yönünde çabalar var. Sağlık Bakanlığı'nın direktifleri doğrultusunda merkez ve ilçelerde doktor ve alt kademedeki sağlık personellerimiz için 200 tane konut inşaatı yapılacak. Sağlık Bakanlığı saha koordinatörü bununla ilgili çalışmalarını yürütüyor. Bu yıl gerekli planlamalar yapılacak 2008 yılında 200'e yakın sağlık personeli için konut inşaatı yapılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 18:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?