4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sağlık Müdürlüğü'ne sağlıksız su

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü binasına, eski ve paslanmış şebeke boruları ile sağlıksız içme suyu verildiği iddia edildi.

İlgili kuruma bir süreden beridir sağlıksız içme suyu verildiği, durumun şebekenin patlamasıyla ortaya çıktığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanlığı İçme Suyu Müdürlüğü yetkilileri, İl Sağlık Müdürlüğü'nün içme suyu ihtiyacını eski ve paslanmış şebekeden karşıladığını iddia etti.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer, "Yaklaşık bir hafta önce Valilik Caddesi üzerinde bulunan ilgili kuruma ait içme suyu şebekesi patladı. Belediye olarak hemen şebekeye müdahale ettik.

Ancak devamlı patlayınca 10 defa arızasını giderdik. Kurumun içme suyu ihtiyacını karşıladığı şebekenin boruları demir ve tamamen paslanmış durumda. İl Sağlık Müdürlüğü'ne hatlarının sağlığa uygun olmadığını, arızasının giderilmesinde sıkıntı yaşadığımızı kendilerine bildirdik ancak bizi dikkate almadılar. Şebeke önceki gün yine patladı ve caddenin görünümünü bozmaya başladı. Açılan 1 metrelik çukur cadde ortasında bekliyor. Bu çukura çocuklar da düşebilir. Bunun sorumlusu ilgili kurumdur. Biz elimizde geleni yaptık" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili daha sonra bir açıklama yapacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 16:32:38
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 23:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?