2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sağlıksız 700 kilo et imha edildi

Hakkari'de, pazarlanmak üzere bir kamyon kasasında deterjan ve böcek ilaçları ile yan yana atılmış vaziyette ele geçirilen 700 kilo sağlıksız et, kar yağışı altında yakılarak imha edildi.

Edinilen bilgiye göre, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Zap Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, önceki gün Van-Hakkari karayolu üzerinde yapılan kontrol sırasında durdurulan bir kamyon kasasında, deterjan ve böcek ilaçlarıyla yan yana atılmış üstü açık 700 kilo sağlıksız et yakalanmıştı.

Tarım İl Müdürlüğü'nce yapılan araştırmada, ele geçirilen 700 kilo etin, herhangi bir paket veya tedbir alınmadan açıkta ve veteriner sağlık raporsuz olarak ilde pazarlanmak üzere taşındığı tespit edildi. Veteriner hekimlerce oluşturulan komisyon tarafından tüketilmesinin insan sağlığı açısından risk oluşturduğu belirlenen etler, şehirden yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki boş bir alanda imha edildi. Hakkari Tarım İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nda görevli ekipler tarafından kar yağışı altında iş makinesiyle açılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki kuyuya atılarak üzerine benzin dökülen etler yakılarak imha edildi. Ekipler, yaktıkları etlerin üzerine daha sonra kireç dökerek kuyuyu toprak ile kapattılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 10:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?