4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sakal-ı Şerif izdihamı

Hakkari'de Hazreti Muhammet'in Sakal-ı Şerif'inin bir camide vatandaşların ziyaretine açılması nedeniyle izdiham yaşandı.


Hakkari İl Müftülüğü tarafından Hakkari'ye getirilen ve 2 gün boyunca vatandaşlara gösterilecek olan Sakal-ı Şerif, bu akşam teravih namazından sonra Kayacan Caddesi üzerinde bulunan H. Sait Camii'nde ziyarete açıldı. Müftünün kucağında bulunan Sakal-ı Şerif'e dokunmak isteyen vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Müftü, kucağındaki Sakal-ı Şerif'i sıkı sıkı tutarak zarar görmesini engelledi. Daha sonra 2 metre yükseklikte bulunan minbere çıkan imam, elindeki Sakal-ı Şerif'i önünden geçen vatandaşlara gösterdi. Vatandaşlar cep telefonları ile Sakal-ı Şerif'in fotoğrafını çeti. Caminin ikinci katında olup biteni izleyen bayanlar ise, önlerindeki perdeyi sökerek Sakal-ı Şerif-i görme imkanı buldu. Sakal-ı Şerif'i göremeyen bir gurup bayan ise, vatandaşların barikatını aşarak erkeklerin bulunduğu bölüme girdi.


Vatandaşlar, Hakkari'ye ilk defa getirilen Sakal-ı Şerif'i görme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını söylediler. Bazı bayanlar, erkekler dışında kendileri için Sakal-ı Şerif'in ayrı bir gün gösterilmesi gerektiğini belirttiler. İl müftülüğü yetkilileri ise, Sakal-ı Şerif'i 2 gün boyunca vatandaşların aynı camide ziyaret edebileceğini kaydetti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 01:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?